Audi a decis sa nu mai sponsorizeze echipa FC Barcelona. Oficialii departamentului de marketing ai germanilor erau suparati ca jucatorii foloseau in interes personal si modele ale altor marci. Nu-i mai putin adevarat ca nici cei de la Barca nu mai prea doreau acordul. Compania germana platea anual 5 milioane de euro. Mult sub ceea ce ofera Rakuten, Nike sau Beko.

„Am avut un parteneriat bun, insa ne gandim si la alte piste”, au spus oficialii Audi. Marca de la Ingolstadt are acorduri similare cu Real Madrid si Bayern Munchen. Interesant este insa faptul ca, potrivit presei germane, si bavarezii exploreaza directii noi. Potrivit surselor amintite, s-ar orienta catre BMW.

„Este un acord important, dar nu unul esential pentru noi. In 2006, atunci cand s-a semnat contractul, lucrurile stateau altfel. De-atunci insa lucrurile s-au schimbat”, au declarat oficiali ai echipei Barcelona.

Ce masini detineau jucatorii

Sergio Busquets: R8 Coupe V10 plus Daytona gray (£192,000)
Gerard Pique: RS 6 Avant performance Daytona gray (£127,000)
Luis Suarez: RS 6 Avant performance Daytona gray (£127,000)
Lionel Messi: RS 6 Avant performance Sepang blue (£127,000)
Nelson Semedo: Q7 Carrara white (£75,000)
Marc-Andre ter Stegen: SQ5 TFSI Mythos black (£71,000)
Ernesto Valverde: Q7 e-tron quattro Florett silver (£65,000)
Jordi Alba: Q7 Sepang blue (£65,000)
Ivan Rakitic: Q7 Graphite gray (£65,000)
Philippe Coutinho: Q7 3.0 TDI (£65,000)
Ousmane Dembele: RS3 Sportback Panther black (£56,000)
Sergi Roberto: RS3 Sportback Catalunya red (£56,000)
Samuel Umtiti: RS3 Sportback Catalunya red (£56,000)

Preturile in lire sterline sunt oferite de Sport Bible.

Jucatorii trebuie sa inapoieze masinile

Parteneriatul cu marca germana le oferea jucatorilor si tehnicienilor posibilitatea de a alege gratuit orice masina din gama constructorului pentru a o folosi inclusiv in scopuri personale. Cum acordul a ajuns la final, constructorul a cerut ca acestia sa retureze masinile.

Potrivit presei spaniole, nu este exclus ca aceste masini sa fie comercializate pe piata second-hand. La preturi in care sa se regaseasca si faptul ca au fost folosite de starurile catalanilor.

Ce urmeaza?

Potrivit presei spaniole, FC Barcelona a primit deja o alta propunere. Este vorba despre brandul Cupra, desprins din SEAT. Nu exista pentru moment informatii referitoare la suma care urmeaza sa fie platita de aceasta marca. Cu siguranta insa, ea nu o sa fie sub valoarea de 5 milioane de euro platita de Audi.

Insa Cupra, brand aflat la inceput de drum in formula aceasta, nu este exclus sa accepte si o suma mai mare. Are nevoie de un boost din punctul de vedere al imaginii. Iar in acest parteneriat cu siguranta ar avea mai mult de castigat decat va avea FC Barcelona.

O afacere de urmarit.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.