Volkspod este proiectul unui american al carui hobby este prepararea de camionete. Dar care, iata, a izbutit sa creeze o opera de arta in miscare folosind aripile unui Beetle.

Peste 21 de milioane de exemplare Beetle s-au produs intre 1938, anul in care modelul a fost creat de Ferdinand Porsche, si 2003. A fost, fara indoiala, una dintre referintele industriei auto si a devenit un adevarat obiect de cult.

Ei bine, Brent Walter, americanul care, spuneam, are o firma care se ocupa cu realizarea de echipamente medicale. Dar are ca hobby, asa cum aminteam, proiectele speciale derivate din camionete. Insa, fiind un fan Beetle, a decis sa-si puna singur la punct un model din anii 60.

„Am achizitionat un al doilea exemplar, pentru piese. Si, dupa ce am terminat masina, m-am intrebat ce sa fac cu piesele ramase. Nu merita sa le arunc. Si-atunci mi-a venit ideea de a realiza ceva special”, spune Walter. Si asa s-a nascut Volkspod.

Volkspod, scuterul "brico" pe baza lui Beetle Volkspod-2Doua versiuni

Walter nu s-a rezumat la o singura versiune. A creat mai intai sasiul tubular si a pus la punct propulsia. Motor pe benzina, cu 79, respectiv 212 cmc. Transmisie pe lant.

Volkspod, scuterul "brico" pe baza lui Beetle Volkspod-4Apoi a luat aripile unui Beetle, farurile si stopurile. Iar pentru cromatica a optat vopsea in tonurile utilizate de modelele de la finele anilor 60. „Cea verde, cu motorul mai mic, este mai degraba un exercitiu de stil. Cea albastra insa, are un motor care adauga si caracter practic. O poti folosi in oras”, spune americanul.

Volkspod, scuterul "brico" pe baza lui Beetle Volkspod-3A avut nevoie de numai cateva luni pentru a realiza cele doua modele. Intregul proces a fost postat pe Instagram, iar proiectul sau a devenit viral. Succesul a fost atat de mare incat a primit o multime de cereri din partea unor clienti interesati de un Volkspod. Insa, spune Walter, inca nu a luat decizia de a se concentra pentru o astfel de activitate. „Mi-ar placea sa trec la o productie in serie limitata. Insa nu cred ca se va intampla mai rapid de a doua jumatate a anului viitor”, spune Walter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.