Transluncani poate sa devina noua tinta pentru rideri si pasionatii de drumuri alpine virajate. Chiar daca nu-i la fel de lung precum Transfagarasanul sau Transalpina, are ingrediente pentru a-ti oferi doza de adrenalina.

In fapt, avem de-a face cu un drum agricol spectaculos, realizat in judetul Timis cu bani europeni. Proiectul este in valoare de aproximativ un milion de euro. Soseaua a fost sapata in munte si are o lungime de peste cinci kilometri. Se afla la cea mai mare altitudine din judet, cel mai inalt punct fiind situat la 700 de metri.

Trei ani de munca pentru Transluncani

Lucrarile s-au desfasurat pe parcursul a trei ani. Nu este de mirare in conditiile in care aproximativ jumatate din suprafata a fost realizata in roca. Pe numele sau Drumul agricol Oboare are 5.4 kilometri si este asfaltat, dar in proiect mai exista un segment pietruit. Este vorba despre Valea Lupului, de 3.5 kilometri. Drumul agricol Oboare deserveste aproximativ 600 de hectare de teren agricol, pasunile din golul alpin, fanete si 2.000- 2.500 de hectare de paduri.

Potentialul turistic este maxim mai ales in zona montana. Iar judetul Timis are doar 3 astfel de comune, Tomesti, Pietroasa si Nadrag. „Acestea se preteaza pentru turism. Noi am contribuit cu infrastructura, pentru ca fara aceasta, degeana ai pensiuni sau turism monahal. In plus, aceste drumuri sunt de mare ajutor si pentru localnici”, a precizat Costel Medelean – primarul comunei Tomesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.