Shoei HUD

Shoei a a dus la ultima editie a CES o casca pe care intentioneaza sa o lanseze pe piata in 2020. Este vorba despre un model care integreaza Head-Up Display.

Incercarile in domeniu nu sunt noi. Exista o multime de start-up-uri care vand idei de acest gen. De altfel, se poate spune ca exista chiar un fenomen al castilor inteligente. Casti care integreaza Head-Up Display, dar si alte componente. Spre exemplu navigatie, streaming audio, managementul apelurilor. Iar acum, iata, inclusiv marii producatori tin cont de fenomenul castilor inteligente. Iar Shoei ar deveni prima companie de prestigiu care integreaza o astfel de tehnologie.

Shoei colaboreaza cu NS West

Succesul de care s-a bucurat prototipul prezentat la CES i-a determinat pe cei de la Shoei sa ia proiectul in serios. Japan Today a precizat ca in procesul de dezvoltare este implicat ca furnizor NS West. Compania respectiva a pornit de la tehnologia folosita in domeniul auto si a adaptat-o pentru noul proiect.

Sursa amintita afirma ca proiectia este mai mare si are o arie mai extinsa. Pe de alta parte, cantitatea de informatii este mai mica. Evident, pentru a elimina riscul de a-l distrage pe motociclist. S-a renuntat, spre exemplu, la expunerea vitezei de deplasare, ramanand doar datele de navigatie si despre vreme. Tototdata, display-ul detecteaza nivelul de luminozitate si il ajusteaza pentru ca informatiile sa fie vizibile.

Shoei lanseaza o casca prevazuta cu Head-Up Display shoei-it-ht-smart-helmet-1024x576Casca va oferi, prin conexiune Bluetooth cu smartphone-ul, streaming audio si managementul convorbirilor. In plus, urmeaza sa fie echipata cu microfon si boxe. Shoei spune ca mai are de lucrat doar la integrarea sistemului pentru a nu ingreuna prea tare casca. In plus, are setata ca moment de lansare startul lui 2020, insa nu si un pret.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.