Grand Prix-ul de MotoGP de la Silverstone a fost anulat duminica ca „un rezultat direct” al suprafetei care a fost schimbata in februarie, tuna si fulgera directorul de curse al MotoGP, Mike Webb.

Cursa programata sa inceapa la ora 13:30 (ora Romaniei) a fost anulata dupa ora 18:00 (ora Romaniei) din cauza ploii puternice si apei de pe pista.

„Am avut multi ani in care cursa s-a desfasurat aici in conditii de ploaie pe vechea suprafata si totul a decurs in regula”, a spus Webb.

In consecinta, managementul Silverstone a anuntat ca va lansa o investigatie completa.

Directorul executiv al circuitului de la Silverstone, Stuart Pringle, a adaugat: „Toate lucrarile pe care le-am facut au fost pentru ca Silverstone sa fie un loc mai bun pentru cursele de motociclete”.

„Vom face investigatii suplimentare pentru a intelege daca noua noastra suprafata a jucat un rol in incapacitatea de a desfasura cursa”, a mai spus acesta.

Ora de start a cursei de duminica a fost modificata din cauza prognozei meteo, dar chiar si asa cursa nu a avut loc pana la urma.

MotoGP a confirmat ca nu exista nicio optiune prin care cursa sa aiba loc luni.

„In acest an, cu noua suprafata, este pentru prima data cand am intalnit atat de multa apa in locuri critice de pe pista. Este clar rezultatul direct al noii suprafrate. Personalul a facut un efort incredibil pe parcursul intregului weekend pentru a face pista safe, dar din nefericire nu ne-am putut lupta cu natura”, a mai spus Webb.

Jorge Lorenzo trebuia sa plece din pole position, dupa ce l-a invins cu doar 0.015 secunde pe Andrea Dovizioso in calificari.

Anularea cursei de duminica a venit dupa o sambata plina, in care Tito Rabat si-a rupt piciorul in timpul celei de-a patra sesiuni de antrenament.

Tito Rabat a fost lovit de Franco Morbidelli, in timp ce afara ploua torential. A fos transportat la Spitalul Universitar din Conventru si operat.

Urmatoarea cursa de MotoGP e programata pe 9 septembrie, la San Marino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.