Ziua de marti a fost una plina de anunturi neasteptate in MotoGP.

Pentru inceput, japonezii de la Honda au luat prin surprindere lumea motociclismului cand au anuntat ca vor pune capat colaborarii cu Dani Pedrosa la sfarsitul acestui sezon.

Pilotul iberic in varsta de 36 de ani se va desparti astfel de Honda dupa 13 ani de colaborare in MotoGP!

Mutare spectaculoasa in MotoGP: Lorenzo ii ia locul lui Pedrosa la Honda dani-pedrosa

La scurt timp dupa anuntul facut de Honda, publicatia MotorSport.com a aruncat o noua bomba. Conform sursei citate, Jorge Lorenzo ar urma sa-i ia locul lui Dani Pedrosa la Honda incepand cu sezonul urmator.

Nemultumit de colaborarea cu Ducati, Jorge Lorenzo si-ar fi dat acordul pentru un contract pe doi ani cu Honda, unde va avea un salariu anual de 4 milioane de euro.

Anuntul vine la doar cateva zile de la primul succes inregistrat de Jorge Lorenzo cu Ducati, pe circuitul de la Mugello.

Spaniolul cu trei trofee MotoGP castigate in perioada in care a evoluat pentru Ducati a dezvaluit chiar, dupa victoria din Italia, ca „succesul a venit un pic cam tarziu”.

La Honda, Jorge Lorenzo ar urma sa-l aiba coechipier pe campionul in exercitiu Marc Marquez, intr-un parteneriat ce se anunta de-a dreptul exploziv.

Mutare spectaculoasa in MotoGP: Lorenzo ii ia locul lui Pedrosa la Honda lorenzo

In ultima perioada, Honda a tot cautat un partener pentru Marc Marquez, primul pe lista fiind pilotul francez Johann Zarco, insa acesta a ales sa semneze cu KTM. Au fost purtate apoi negocieri cu Andrea Dovizioso, dar acesta si-a prelungit contractul cu Ducati, in timp ce pilotul din Moto2, Joan Mir, s-a inteles cu Suzuki.

In aceste conditii, parea ca Dani Pedrosa va continua la Honda si in 2019, doar ca situatia a luat o turnura neasteptata.

De partea cealalta, Jorge Lorenzo (31 de ani) a fost foarte aproape recent sa semneze o intelegere cu Yamaha pentru sezonul viitor.

In cariera sa in MotoGP, Jorge Lorenzo a fost la Yamaha in perioada 2008-2016, iar din 2017 se afla sub contract cu Ducati.

A castigat titlul MotoGP in 2010, 2012 si 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.