MotoGP ar putea avea o runda pe spectaculosul circuit de la Portimao. Autoritatile portugheze spera sa exploateze prezenta lui Miguel Oliveira si sa bata palma pentru un contract pe trei ani.

Portimao e considerat unul dintre cele mai spectaculoase circuite din Europa. Cu aspectul sau unic, ondular, poate fi considerat un circuit „old school”. Nu a existat nicio retinere atunci cand a fost proeictat, rezultatul fiind o pista care incorporeaza putin din fiecare. De la o linie dreapta, de aproape un kilometri, pana la o turnanta care ii pune serios la incercare pe piloti.

Circuitul din Algarve a costat aproape 200 de milioane de euro, iar prezenta talentatului pilot portughez Miguel Oliveira in MotoGP ar putea pune lucrurile in miscare.

Investitie de 1,5 milioane de euro

Conform publicatiei portugheze CM Jornal, Autodromo Internationale di Algarve, asa cum e denumit oficial circuitul, va suporta o investitie de 1,5 milioane de euro pentru a primi un loc in MotoGP.

Primarul din Portimao, Isilda Gomez, a confirmat negocierile: „Sunt in decurs, iar prezenta in MotoGP va garanta castiguri financiare pentru Portiamo si Algarve”.

Se negociaza un acord pe trei ani, incepand cu 2020 pana in 2022.

Sperantele stau in Miguel Oliveira

Dorna Sports, detinatoarea drepturilor comerciale ale MotoGP, pare tentata sa finalizeze negocierile gratie lui Miguel Oliveira. Acesta va debuta in acest sezon dupa ce anul trecut a terminat pe locul doi in Moto 2. Pilotul portughez va fi pilotul KTM Tech 3.

Nu mai e un secret ca organizatorul spaniol doreste o runda in fiecare tara care are un pilot in MotoGP. Iar Portugalia a fost prezenta ultima oara in 2012, cu circuitul de la Estoril.

MotoGP, la Portimao Miguel-Oliveira

Va fi insa o adevarata provocare pentru organizatori sa gaseasca un loc pentru Portiamo in calendarul deja incarcat al MotoGP.

19 runde va avea sezonul 2019 al MotoGP. Startul va fi dat in Qatar, pe 10 martie, in timp ce Valencia va organiza ultima cursa, pe 17 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.