MotoGP 2019 a debutat cu un succes al celor de la Ducati. Dovizioso s-a impus in fata lui Marquez, dupa un finis la fotografie.

Spuneam dupa ultima sesiune de teste ca Ducati poate sa reprezinte marea surpriza. O spuneau si rivalii. Iar cursa, dar mai ales rezultatul ei, ne-au relevat acest lucru.

Finalul ne-a amintit de istoria de anul trecut. Duelul pentru victorie s-a dat pana in ultimul tur. Iar Dovi a dat lovitura in ultimul viraj, impunandu-se la 0.023 secunde. Si locul trei s-a decis tot atunci. Cal Crutchlow, de la LCR, a fost al doilea pilot Honda care a urcat pe podium. I-a luat fata lui Alex Rins, si a urcat pe podium. In timp ce Suzuki a trebuit sa se multumeasca doar cu locul patru. Plus cursa de recuperare a lui Rossi. Care a plecat de pe 14 si a terminat intrecerea al cincilea.

Dovi, start in forta

Dovizioso a plecat ca din pusca. Si a ajuns in fruntea plutonului celor 10 piloti fruntasi. Rins, cel care urcase de pe locul 10, a fost primul care i-a atacat suprematia. Era turul cinci, iar pilotul Suzuki a reusit sa ramana acolo un singur tur. Dupa care au urmat mai multe schimburi de locuri intre cei doi.

La jumatatea distantei, Dovizioso a transat decisive duelul. Mai mult, Marquez l-a inlocuit pe Rins, care a cazut pana pe patru, in postura de challenger principal. Trei tururi mai tarziu, Rins a revenit iar pe doi, inaintea lui Marquez si Petrucci. Insa, cu doua tururi inainte de final, a ratat punctul de franare in chiar primul viraj.

Pe muchie de cutit

Ultimele doua tururi au fost marcate de duelul dintre Dovizioso si Marquez. Campionul lumii parea ca a reusit sa dea lovitura spre finalul penultimului tur. Dovi a replicat in primul viraj a celui final. Nu era insa totul gata.

Marc a atacat in virajul 10. N-a rezistat mult in frunte. A mai incercat si in ultimul viraj, dar nu i-a putut bloca trasa lui Dovi. Care s-a dus glont catre victorie.

Verdict la masa verde

MotoGP 2019: "Dovi" este primul lider al campionatului 07743e7bc5aa50921329ebb9f39b6089Dupa cursa, victoria pilotului Ducati a fost pusa sub semnul intrebarii. Si aceasta pentru ca motocicletele echipei aveau o “aripioara” in fata rotii spate. Pe care rivalii au considerat-o neregulamentara.

Discutiile ulterioare nu le-au adus acestora castig de cauza. Oficialii au apreciat ca totul este legal. Asadar, Dovizioso se impune si devine primul lider al campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.