Harley in segmentul sub 500 cmc? Ei bine, da, ati citit bine. Si se va intampla chiar de anul viitor, compania dorind sa cucereasca piata asiatica.

Zvonurile privind intentiile de downsizing ale celor de la Harley-Davidson nu sunt noi. De altfel, multi dintre gigantii industriei s-au aliat cu companii din India pentru a avea modele cu cilindree mica pentru Asia. Inca de anul trecut, constructorul din Milwaukee anunta ca este si el in cautarea unui partener. Intentia fiind clara. Diversificarea clientelei. Mai exact, intinerirea ei, si cucerirea Asiei. Si exprima clar faptul ca are nevoie de un aliat care sa aiba expertiza in domeniu.

Harley, schimbare de strategie

Aceasta idee vine ca urmare a faptului ca Harley-Davidson si-a propus sa-si schimbe strategia. Planul are si un nume care nu are nevoie de traducere: „More roads to Harley-Davidson”. Si, in segmentul modelelor mici, pentru a nu pierde vremea, cauta o companie din India care sa-i fie alaturi.

Spunem cauta, pentru ca, in pofida eforturilor sustinute din ultimele luni, inca nu a gasit o solutie. Cu toate acestea, se pare ca exista piste destul de viabile. Si aceasta pentru ca desi nu au anuntat un parteneriat, oficialii companiei au precizat deja momentul pentru primul model de sub 500 cmc. Iar termenul este 2020!

Exista si speculatii pe aceasta tema. Si anume ideea de a folosi platforma lui Street 750, care a ajuns deja in India, pentru a da drumul la program. Astfel ca ar urma sa avem de-a face cu un cruiser, chiar daca Harley are in vizor si diversificarea portofoliului de produse. Cat priveste pretul, ar urma sa fie in jurul a 4.000 de dolari.

Analistii sustin ca Asia ar urma sa reprezinte doar primul pas. Ar urma ulterior si alte piete emergente si asaltul asupra clientelei tinere. Pornindu-se de la invatamintele pe care le-ar oferi acesti primi pasi in India. Asa ca, ramaneti aproape, probabil vom avea cat de curand vesti concrete pe aceasta tema.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.