Dakar 2019 Gyenes

Dakar 2019 a debutat pe 6 ianuarie, in Lima, iar astazi isi reia actiunea, dupa ce sambata a fost zi de pauza. Dupa primele 5 din cele 10 etape, Emanuel Gyenes se afla pe locul 2 la clasa Malle Moto, pe locul 4 la clasa Maraton si pe 43  la general. O performanta extrem de greu de prevazut in noiembrie, cand si-a fracturat humerusul drept.

Cea de a 41-a editie a celui mai renumit si dificil rally-raid al planetei se desfasoara in intregime pe teritoriul statului Peru. 70% din intregul traseu este plasat in Desertul Atacama, cel mai arid de pe Terra. Sunt 10 etape despartite de o zi de pauza, iar duminica, 13 ianuarie, se reia competitia. Caravana va pleca din Arequipa (orasul care a gazduit bivuacul in ziua de odihna) spre San Juan de Marcona. Punctul terminus va fi podiumul de sosire din Lima, unde cei care au rezistat diferntelor de temperatura, fesh-fesh-ului, dunelor foarte inalte, canioanelor, trecerilor prin rauri secate, unde este multa piatra si nisip extrem de fin, vor ajunge pe 17 ianuarie.

Pauza activa

Desi 12 ianuarie a fost o zi in care nu s-a concurat, motociclistii au avut totusi de calatorit 200 de km pana la bivuacul din Camana. Etapa a sasea este Arequipa – San Juan de Marcona. In total 838 de km, din care 336 sunt km de proba speciala. Fesh-fesh-ul va fi la ordinea zilei. Un alt ingredient foarte spectaculos va fi reprezentat aici de dunele foarte inalte.

Emanuel Gyenes (#32 Autonet Motorcycle Team): „Ma bucur ca am ajuns in ziua de odihna. A fost foarte dificil pentru mine pe coborarile cu piatra, insa m-am putut bucura de dune. Imi doresc sa fie mai usor traseul in partea a doua, insa lucrurile nu par sa fie asa. Sper sa termin acest raliu si sa ajung cu bine pe podiumul de sosire din Lima. Va multumesc tuturor celor care mi-ati trimis mesaje de incurajare in prima saptamana din Dakar 2019.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.