Dacă Peugeot a făcut legea la categoria auto, KTM și-a trecut în cont primele trei poziții în competiția motocicletelor și a obținut, grație lui Sam Sunderland, cel de-al 16-lea succes consecutiv în Dakar

Dakar 2017/ Moto: Sam Sunderland continuă legenda KTM sam-sunderland-dakar-rally-2017-300x200Sam Sunderland, Matthias Walkner, Gerard Farres Guell. Aceasta a fost ordinea primilor trei la categoria moto. Însă toată lumea se întreabă ce se întâmpla dacă cei doi piloți Honda, Barreda și Goncalves, nu erau penalizați cu o oră în prima săptămână? Iar răspunsul este că probabil se impuneau în condițiile în care au terminat întrecerea pe locurile cinci și șase, la un ecart de sub o oră de învingător.

Competiția l-a avut în prim-plan mai întâi pe australianul Toby Price, câștigătorul de anul trecut. În ziua a treia însă, Price a pierdut timp, după ce s-a piedut, iar apoi a căzut, și-a rupt piciorul, și a abandonat. Joan Barreda Bort, cel care câștigase etapa, ca și ceilalți piloți Honda aveau să fie apoi penalizați pentru că au realimentat în afara zonei desemnate, astfel că la conducere trecea Sam Sunderland.

Din acel moment, britanicul și-a gestionat extrem de bine avansul și, în cele din urmă, chiar dacă piloții Honda au fost cei care și-au adjudecat cele mai multe victorii de etapă, și-a trecut în cont victoria. Demn de remarcat că el este la doar al treilea Dakar, după cele disputate în 2012 și 2014, iar la precedentele apariții a abandonat pe proba a treia, respectiv a patra, după ce reușise să-și adjudece una dintre cele precedente.

România a avut doi reprezentanți la această clasă, iar Mani Gyenes a reușit încă o dată să termine în top 20. Românul a ocupat în final locul 17 după o revenire spectaculoasă pe final, în condițiile în care a fost penalizat cu o oră pentru o realimentare neregulamentară în ziua de odihnă care l-a retrogradat de pe 19 pe 29. Între timp, Marcel Butuza a ocupat doar locul 71.

La final, trebuie să mai remarcăm o performanță. Sud-africanul Joey Evans a terminat întrecerea pe locul 93, la prima sa participare. La prima vedere nu este un lucru deosebit, însă trebuie spus că Joey este paraplegic după un accident de cursă suferit în urmă cu un deceniu, dar iată că s-a încumetat să ia startul în Dakar pe două roți și, mai mult, a reușit să-l termine la prima sa tentativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.