airbag

Airbag automatic pentru motociclisti? Da, exista o companie care lucreaza la un astfel de proiect. Unul care, sustin reprezentantii sai, ar putea reduce numarul accidentelor mortale in care sunt implicati motociclistii.

Exista si un site dedicat proiectului, “airbagforbike”. Acolo unde aflam ca acest airbag ar urma sa „imbrace” corpul motociclistului in cazul unui accident fatal. Airbagul se deschide la anumite viteze atunci cand senzorii de miscare si giroscopurile detecteaza o decelerare sau acceleratie instantanee mare, ori pierderea echilibrului, iar acestea nu se pot corecta de catre om.

Mainile si incheieturile raman in pericol

Imaginile slow-motion arata insa si o problema. Incheieturile si bratele vor recepta, neprotejate, impactul. In fapt, in cazul lor, lucrurile raman la fel cum sunt si acum. Si se ridica si ceva semne de intrebare. Spre exemplu nu este foarte clar daca forta de compresie a airbagului va afecta organele interne. Dupa cum nu stim cum va reusi motociclistul sa se elibereze din „balonul” care-l protejeaza.

Deocamdata nu exista detalii privind statusul acestui proiect si masura in care va deveni produs de serie. Si nici la ce nivel de pret ar putea sa fie achizitionat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.