Raliul Monte Carlo

Raliul Monte Carlo s-a incheiat cu triumful lui Sebastien Ogier. Pilotul francez debuteaza astfel cu victorie la noua sa echipa, Citroen. In plus, el il egaleaza recordul lui Loeb, de 7 succese. Seb 2 are si 6 victorii la rand, obtinute cu 3 masini, Polo WRC, Fiesta WRC si acum C3 WRC.

Ziua finala ne-a oferit o disputa extrem de interesanta. Confruntat cu probleme mecanice, Ogier a pierdut timp pe fiecare dintre primele 3 probe. Astfel s-a ajuns ca inaintea ultimei speciale ecartul fata de Neuville sa fie de doar 0,4 secunde. Nu s-a mai intamplat insa ca in Sardinia 2018 cand pe Power Stage Thierry s-a impus. Sebastien a fost mai rapid si s-a impus cu un ecart de 2,2 secunde, Este cel mai strans finis din istoria competitiei.

Tanak urca pe podium

Ott Tanak a dominat disputa pentru locul 3 in ultima zi. Drept urmare a reusit sa-si adjudece ultima treapta a podiumului. Loeb, la prima competitie cu Hyundai, s-a clasat pe 4, iar Latvala s-a multumit cu locul 5. Finlandezul s-a plans de comportamentul masinii. A recunoscut insa ca el este vinovat, setarile alese dupa teste nefiind in masura sa-l ajute de aceasta data.

Pozitia a seasea i-a revenit lui Meeke. Acesta a obtinut si punctajul maxim pe Power Stage. O proba in care a fost urmat de Ogier, Neuville, Tanak si Suninen. In ierarhia constructorilor, Hyundai este prima, urmata de Citroen si Toyota, la egalitate, la 5 lungimi in spate.

WRC 2019- Raliul Monte Carlo: Ogier castiga WRC-Raliul-Monte-Carlo-final-1024x240

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.