Tesla Motors a anuntat ca va incepe livrarile in Europa ale mult asteptatului Model 3 incepand cu luna februarie a anului viitor.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru AFP ca primele livrari vor fi efectuate catre clientii care au comandat modelul electric incepand cu luna martie 2016, cu conditia sa confirme comanda pana la 1 ianuarie 2019.

Model 3 de la Tesla a fost prezentat oficial in luna iulie a anului trecut, iar in luna ianuarie a acestui an Elon Musk a descris vehiculul ca fiind „cel mai bine vandut din SUA in ceea ce priveste veniturile si al 5-lea cel mai bine vandut automobil cand vine vorba de volum”.

Elon Musk, fortat recent sa renunte la functia de presedinte al companiei dupa un tweet in care isi anunta intentia sa privatizeze societatea, spune ca vrea sa faca din Model 3, care in prezent are un pret de pornire de aproximativ 44 de mii de euro, un „produs mainstream”.

Cu un pachet de baterii care ofera o autonomie medie, Model 3 e mai compact si mai usor decat modele de lux S si Y, fiind conceput pentru a face din Tesla liderul mondial la productia de autoturisme electrice.

Compania a inregistrat in ultimele saptamani volume de vanzari comparabil cu marci mai cunoscute, cum ar fi trioul german Audi, BMW si Mercedes, in ciuda gamei mult mai reduse de autoturisme.

Tesla se pare si ca a depasit preocuparile legate de capacitatea de productie care ingrijora investitorii de luni de zile. Intre lunile ianuarie si septembrie, compania a declarat ca livrarile globale ale tuturor modelelor au ajuns la 126.000, mai mult de 53.000 dintre acestea venind in trimestrul al treilea.

In cazul in care compania va putea mentine ritmul, atunci livrarile in 2018 vor ajunge la aproximativ 180.000 de vehicule, comparativ cu 100.000 de vehicule livrate in 2017.

Pentru inceput, clientii europeni vor avea doar doua optiuni pentru Model 3. Una este o versiune cu o autonomie de 544 de kilometri la o singura incarcare si care costa in jur de 60.000 de euro, iar cealalta este un model de performanta dual-motor cu un pret de aproximativ 70.000 de euro.

Tesla continua sa promita ca, in viitor, Model 3 va putea fi achizitionat cu 35.000 de dolari, asa cum a anuntat initial.

Producatorul auto american nu a anuntat cate Model 3 au fost rezervate de clientii din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.