Elon Musk spera sa reduca atat de mult costurile de proiectare si tehnologie suficient pentru a putea oferi un vehicul electric la un pret extrem de atragator.

Vehiculul ar urma sa coste doar 25.000 de dolari si sa apara pe piata in trei ani!

Dezvaluirea a fost facuta de presedintele Tesla in cadrul unei discutii pe YouTube cu Marques Brownlee.

In prezent, cel mai ieftin vehicul comercializat de Tesla e Model 3, al carui pret de pornire e de 35.000 de dolari, in timp ce Model S poate fi achizitionat incepand cu 75.000 de dolari.

Musk si-a exprimat, de asemenea, dorinta de a imbunatti productia pana la punctul in care Tesla poate face doua masini deodata.

„Trebuie sa ne dam seama cum sa facem doua masini noi in acelasi timp”, a spus Elon Musk.

Interviul YouTube a venit la doar o zi dupa ce Musk a vorbit pentru New York Times despre momentele grele prin care trece Tesla, observand ca „aproape a ratat nunta fratelui sau in aceasta vara si si-a petrecut ziua de nastere ascuns in birou, deoarece compania sa nu reuseste sa indeplineasca obiectivele de productie evazive ale unui nou model crucial”.

Iar ceva mai devreme, Musk a confirmat ca e aproape de a ajunge la un acord cu Goldman Sachs si o firma privata Silver Kale, pentru a privatiza compania producatoare de automobile electrice, o tranzactie care ar necesita o finantare de aproximativ 70 de miliarde de dolari.

Musk a mai spus ca, la sfarsitul lunii iulie, a intalnit reprezentanti ai fondurilor suverane din Arabia Saudita pentru a discuta posibila iesire a producatorului de masini electrice de pe piata de capital.

Prin intermediul unui comunicat, Elon Musk a anuntat ca fondul suveran saudit l-a contactat pentru a-si exprima interesul in a se diversifica de la petrol.

„Continui sa am discutii cu fondul saudit, dar si cu alt investitori, ceea ce am planificat dintotdeauna, pentru ca as vrea ca Tesla sa aiba o baza larga de investori”, a mai precizat Musk.

Potrivit lui Musk, „doua treimi” din actionarii actuali ai Teslei ar fi interesati sa continue sa detina actiuni odata ce aceasta va fi privata.

La 7 august, Musk a surprins ca a anuntat ca intentioneaza sa privatizeze Tesla si ca fondurile necesare pentru aceasta mutare, estimate de unii analisti financiari la peste 70 de miliarde de dolari, au fost „asigurate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.