Din ce in ce mai multi producatori reunta la aceasta tehnologie.
Suzuki si Mitsubishi au devenit cei mai recenti producatori care renunta la motoarele diesel din gamele acestora pentru Europa. Producatorii japonezi se vor alatura companiei Nissan si Toyota, ‘taind’ aceasta tehnologie in intregime, cu scaderea increderii consumatorilor in acest tip de motoare, precum si prin inasprirea reglementarilor privind emisiile, facandu-le mai putin populare ca niciodata.

Aceasta miscare va insemna, de asemenea, ca Mazda va ramane singurul constructor major japonez care vinde masini diesel in Europa.

Suzuki a renuntat deja la unele modele diesel, dar acum le elimina pe toata gama. Totusi, miscarea nu va fi globala, cu India, in special, pastrand inca motoarele diesel. Diesel-urile reprezinta 30% din vanzarile Suzuki pe aceasta piata, in timp ce in Europa a reprezentat doar 10% din cele 281.000 de masini pe care le-a vandut in Europa in ultimul an.

In acelasi timp, Mitsubishi a oprit vanzarea de autovehicule diesel noi nu numai in Marea Britanie, ci si in Germania, unde exista si o puternica miscare anti-diesel in urma controversei Dieselgate. Pana la 30% din vanzarile Mitsubishi pentru ultimul an au fost diesele. Compania va continua sa ofere pick-up-uri cu motoare diesel, cel putin pentru moment.

Porsche este un alt brand care a confirmat de curand faptul ca a renuntat la diesel, motivand ca cererea tot mai mare de masini electrice – pe care compania o introduce treptat – este cauza principala. Cu toate acestea, marca rival BMW nu face acest lucru prea curand. De fapt, BMW este atat de increzator in tehnologia diesel, ca un membru al consiliului companiei a descris recent diesel-urile sale ca „mai mult sau mai putin cele mai bune dieseluri” de vanzare astazi.

Vanzarile de motorina au scazut in Marea Britanie cu 30%. In Germania, in ultimul an, vanzarile au scazut cu aproape 31,1%. De asemenea, scaderea vanzarilor a dus la cresterea pretului motorinei.

Suzuki si Mitsubishi renunta la motoarele diesel in Europa bullbar-suzuki-vitara-jimny-grand-vitara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.