Skoda a organizat un eveniment la Tel Aviv (Israel) in cadrul caruia a prezentat noul hatchback compact denumit Scala.

Scala e dezvoltat pe platforma companiei MQB AO, pe care e construit si modelul Octavia, iar Skoda a anuntat ca va fi primul model al producatorului care „va fi mereu online”.

Inlocuitorul modelului Rapid Spacebak este ceva mai lung, mai lat si mai intalt. Astfel, Scala masoara 4362 mm, are o latime de 1793 mm si o inaltime de 1471 mm. Ampatamentul este de 2649 mm, iar portbagajul a crescut la 415 litri.

La capitolul motorizari, Skoda ofera modelul Scala in versiunea de baza cu o unitate de 1.0 litri TSI si 95 de cai putere, conectata la o cutie manuala cu 5 trepte. Urmeaza o varianta cu 115 cai putere, tot pe benzina, legata la o cutie manuala cu 6 trepte sau optional un automata DSG cu 7 trepte.

Daca vreti mai multa putere, va exista si un TSI de 1.6 litri si 150 de cai putere, in timp ce iubitorii de diesel vor putea opta pentru o versiune de 1.6 litri si 115 cai putere.

Daca la exterior diferentele intre noul Scala si vechiul Rapid nu sunt radicale, la interior acestea sunt uriase. Regasim un ecran tactil pentru infotainment de 9.2 inchi, iar optional un cluster complet digital de 10.25 inchi. Materialele folosite sunt de calitate, iar tehnologia de ultima generatie. Nu lispsesc farurile si stopurile cu LED.

Skoda Scala va fi disponibila incepand cu a doua jumatate a anului viitor si va rivaliza, printre multe altele, cu Volkswagen Golf, Ford Focus si Seat Leon.

Skoda a prezentat oficial modelul Scala skoda-scala-fataSkoda a prezentat oficial modelul Scala skoda-scala-lateralSkoda a prezentat oficial modelul Scala skoda-scala-spateSkoda a prezentat oficial modelul Scala skoda-scala-interior-1

Vezi si: Skoda Scala: Primele imagini oficiale cu interiorul modelului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.