Porsche intentioneaza sa treaca la motoare full-electrice in decursul urmatorului deceniu, a anuntat directorul financiar al producatorului auto.

Pana in prezent, Porsche a confirmat doar lansarea sedanului complet electric Taycan, care va fi primul vehicul cu emisii zero in momentul in care va ajunge pe piata in a doua jumatate a anului 2019.

Cu toate acestea, CEO-ul Porsche, Lutz Meschke, anunta ca Tayca va fi doar inceputul deoarece constructorul de automobile intentioneaza sa investeasca peste 6 miliarde de euro in electrificarea flotei sale in urmatorii patru ani.

„Este foarte probabil ca un SUV electric sa vina pana in 2022. Nu este o decizie finala inca, dar va puteti astepta ca acest lucru sa se intample deoarece avem nevoie un model electric de volum mare”, a declarat Lutz Meschkhe la centrul de dezvoltare, citand necesitatea de a indeplini obiective mai dure la nivel mondial in materie de CO2.

„Aceasta idee va continua apoi cu urmatoarele generatii ale Panamera si Cayenne”, a adaugat Lutz Meschkhe: „Directia pentru modele mari cu patru usi va fi spre electrificarea completa”.

Lutz Meschkhe anunta ca, pana in 2025, cel tarziu, se asteapta ca mai mult de jumatate din modele Porsche sa fie electrice.

„Sunt o companie relativ mica si nu ne vom ptea permite sa oferim o versiune cu motor cu combustie pe langa modele pur electrice pe termen lung”, a mai spus acesta: „Va fi cu siguranta o suprapunere timp de doi sau trei ani pentru ca nu poti face trecerea imediat”.

Porsche are in vedere si electrificarea modelelor sport 718 Cayman si Boxster: Proiectele pilot pe care le-am desfasurat incepand cu anul 2010 au aratat clar ca electrificarea pura ar putea fi fezabila intr-un astfel de segment”, asigura Meschke.

In luna iunie, Porsche a achizitionat 10% din actiunile Rimac, numind tehnologia sa electrica pentru masini sport ca fiind „extrem de promitatoare”.

Un viitor full electric pentru modelul 911 e insa exclus de oficialii Porsche.

Sursa: Automotive News Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.