Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 P90303873_highRes_concorso-deleganza-vPe malurile Lacului Como, in perioada 25-27 mai, BMW Group Classic si Grand Hotel Villa d’Este prezinta comori rare din toate erele istoriei automobilelor si motocicletelor sub motto-ul „Hollywood on the Lake” +++ 51 de automobile si 30 de motociclete si modele cu atas vor fi prezentate la traditionalul concurs de frumusete pentru vehicule istorice, cel mai exclusivist din lume +++ Clase suplimentare de premiere pentru Prototipuri si Concept Cars creeaza o punte intre valoarea patrimoniului si perspectiva spre viitor
Istorie·Evenimente automobile de epoca

Proprietarii mandri si fanii pasionati de clasice extraordinare pe doua, trei si patru roti se vor reuni pe malul Lacului Como, la Cernobbio (nordul Italiei), in perioada 25-27 mai 2018. Ei vor sarbatori cel mai exclusivist si traditional concurs de frumusete din lume pentru vehicule istorice. La Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018, 51 de automobile si 30 de motociclete si combinatii cu atas din diferite epoci vor concura pentru voturile publicului si ale unui juriu international de specialitate. Punctele culminante ale week-endului clasic, organizat in comun de BMW Group Classic si Grand Hotel Villa d’Este, includ prezentarea publica a vehiculelor in parc Villa Erba, Street Run cu participantii in categoria moto, expozitii speciale si premiul „Best of Show” decernat duminica seara.

„Hollywood on the Lake”: scena spectaculoasa intr-un decor cinematicMotor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 slide04

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 este gazduit sub motto-ul „Hollywood on the Lake”. Selectia clasicelor nominalizate pentru concursul de frumusete organizat pe malul Lacului Como acopera toate epocile de istorie a vehiculelor si filmului – de la perioada filmului tacut pana la epoca moderna a blockbusterurilor. In acest an, perimetrul Grand Hotel Villa d’Este si parcul vecin de la Villa Erba vor forma decorul elegant si plin de atmosfera pentru concursul cinematic al celor mai frumoase automobile si motociclete. De asemenea, BMW Group Classic prezinta expozitia speciala intitulata „Movie Cars and Bikes” (Automobile si motociclete din filme) in Padiglione Centrale din Villa Erba. Aceasta expozitie prezinta vehicule care au jucat un rol principal in succesele celebre ale marelui ecran, printre care si clasicul Mini condus de „Mister Bean” si automobilele originale din filmele „James Bond” si seria „Mission Impossible”.

Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 slide03Traditie indelungata si aliniere internationala

Caracterul unic al Concorso d’Eleganza Villa d’Este are o traditie indelungata, care se extinde pana in anul 1929, cand prima expozitie de vehicule a avut loc pe malul Lacului Como, intitulata „Coppa d’Oro Villa d’Este”. Acesta era o prezentare a lansarilor noi in domeniul automobilelor – si a avut si caracter international. Autoturismele alese de Comitetul de Selectie pentru concursul de frumusete din acest an sunt prezentate de proprietari din 15 tari. 12 vehicule sunt in proprietate americana, sapte marci in fiecare caz provenind din Italia si Elvetia. Comorile rare selectate au provenit de la 28 de producatori diferiti, intre 1909 si 1985. Concorso di Motociclette se desfasoara pentru a opta oara in acest an, iar proprietarii de vehicule din sase tari au fost inspirati sa participe. Motocicletele si combinatiile cu atas au fost produse de 25 de producatori diferiti, intre 1907 si 1969.

Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 slide05Competitia automobilelor clasice este impartita in opt clase de premii. In conformitate cu motto-ul evenimentului din acest an, automobilele prezentate vor include masini care au lasat o impresie de durata pe sosele si, de asemenea, si-au facut simtita prezenta in filme de lungmetraj. O alta clasa va prezenta o competitie intre „bolizi” din cursele de Formula 1 – clasa-regina a motorsportului – din decenii diferite.

Clasa A. The Titans: Dirt, Dust and Danger.

Clasa B. From Manhattan to Mayfair: The Golden Age of Motoring Opulence.

Clasa C. Shaped by the Wind: Grandes Routières of the Art Deco Era.

Clasa D. New World, New Ideas: The Story of the GT.

Clasa E. Speed Meets Style: The Flowering of the Sports Racing Car.

Clasa F. 80 Years of Automotive Archaeology.

Clasa G. Hollywood on the Lake: Stars of the Silver Screen.

Class H. When Sex was Safe and Racing was Dangerous: Formula One!

Platoul de concurs al motocicletelor si al combinatiilor cu atas istorice este impartit in cinci categorii. Spectrul vehiculelor expuse variaza de la motociclete touring de capacitate mare din primii ani ai productiei de motociclete in SUA pana la modele de curse italiene, alimentate cu motoare cu un singur cilindru.

Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 21_05_bmw_jury_motorcyclesClasa A. Golden Years for American Motorcycles.

Clasa B. Luxury on 3 Wheels: Sidecars in the 1920s and 1930s.

Clasa C. New Ideas for the 1950s.

Clasa D. Winning Italian Singles: 250 cc Grand Prix Motorcycles.

Clasa E. New Clothes on British and German Motorcycles.

Concept Cars si Concept Bikes: coexistenta armonioasa intre traditie si viitor

BMW Group Classic este foarte activ in sustinerea si mentinerea patrimoniului de brand si model. Constientizarea traditiei este o componenta constanta a identitatii si ofera orientare pentru dezvoltarea spre viitor a companiei. Muzeul BMW, arhivele BMW Group, colectia de vehicule, atelierul Classic si magazinul de piese de schimb, precum si sprijinul pentru scena cluburilor nationale si internationale incurajeaza suplimentar un schimb activ de viziuni si idei cu proprietarii si fanii automobilelor si motocicletelor istorice.

Vehiculele de patrimoniu ale marcilor BMW si BMW Motorrad, MINI si Rolls-Royce sunt prezentate in mod autentic fanilor si pasionatilor din intreaga lume prin participarea la un numar mare de targuri, expozitii, raliuri clasice si evenimente similare. Ca organizator al Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW Group Classic prezinta pasiunea pentru patrimoniul mobilitatii intr-un mod foarte intens. Statutul foarte ridicat al week-endului clasic de pe malul Lacului Como se datoreaza platoului distins al participantilor, audientei publice entuziaste si cadrului exclusivist al evenimentului.

De asemenea, caracteristicile distinctive ale Concorso d’Eleganza Villa d’Este includ legatura unica dintre constientizarea traditiei si perspectiva spre viitor. Prototipurile spectaculoase si proiectele de design din ultima vreme sunt prezentate alaturi de modelele clasice cu profilul lor estetic deosebit si semnificatia istorica. Vehiculele nominalizate in clasele Concept Cars si Prototipuri, respectiv Concept Bikes prezinta un design impresionant si puncte de atractie conceptuale care le ridica la rangul de clasici ai viitorului. Votul publicului va decide castigatorii premiilor speciale acordate pentru designul atractiv pe patru si pe doua roti.

Juriul de specialitate oferta competenta remarcabila

Un juriu alcatuit din specialisti internationali va decide desemnarea castigatorilor de clasa si acordarea premiului „Best of Show”. Membrii juriului se caracterizeaza prin independenta completa si competenta remarcabila. Lorenzo Ramaciotti (Italia) a fost presedinte al juriului incepand cu 2004. De-a lungul carierei sale profesionale, el a lucrat ca director de design la Pinnfarina si in Fiat Group. De asemenea, de-a lungul ultimelor doua decenii a fost activ in evaluarea automobilelor istorice. In rolul sau de presedinte ale juriului este sustinut de alti specialisti: Ian Cameron (Marea Britanie) – designer-sef la Rolls-Royce Motor Cars pana in 2012 -, jurnalistul si istoricul auto american Winston Goodfellow, Harm Lagaaij (Olanda) – fost designer-sef la Ford, BMW si Porsche -, Mauro Forghieri (Italia) – fost designer in Formula 1 la Scuderia Ferrari -, Adolfo Orsi – expert Maserati si istoric al motorsportului auto italian -, Stefano Pasini (jurnalist si autor de carti de automobile), Patrick le Quément (Franta) – fost designer-sef la Renault – si jurnalistul auto german J. Philip Rathgen.

Echipa Juriului de Onoare, care in mod traditional sprijina juriul Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a fost extins din nou. In acest an, juratilor li s-au alaturat un nou membru, sub forma directorului de design de la Apple, Sir Jonathan Paul „Jony” Ive. Designerul britanic este fascinat de carisma care emana din automobilele istorice, iar acelasi lucru este valabil si pentru designerul italian Lapo Elkann, detinatorul casei de moda „Italia Independent” si nepotul fostului presedinte al FIAT Group, Gianni Agnelli. Pentru prima data in acest an, Elkann va evalua si vehiculele somptuoase de pe malul Lacului Como. Alaturi cu Yasmin Le Bon din Marea Britanie, Quirina Louwman din Olanda este o alta pasionata de masini clasice si participanta constant la raliurile clasice, ambele contribuind in acest an la alocarea punctelor.

Programul evenimentului:

Peste 8.000 de vizitatori sunt asteptati in acest an in parcul Villa Erba pentru a admira minunatele comori rare pe doua, trei si patru roti. Inainte de sosirea oaspetilor, 58 de camioane vor aduce scenele, podiumurile, tribunele pentru public, tehnologiile de lumini si sunet alaturi de alte echipamente care sa asigure buna desfasurare a evenimentului.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 va incepe vineri, 25 mai 2018, odata cu sosirea participantilor si prezentarea unui Concept Bike creat recent de BMW Motorrad. Sambata, 26 mai 2018, la ora 14.00, Street Run pentru motocicletele care participa la concurs porneste de la Villa Erba spre Villa d’Este. Ele formeaza o caravana spectaculoasa, care strabate strazile din Cernobbio. Dupa-amiaza, primul premiu important si traditional din cadrul concursului este decernat: premiul publicului „Coppa d’Oro Villa d’Este”. Duminica, 27 mai 2018, cei 51 de participanti la concursul de frumusete pentru automobile si cele 30 de motociclete si combinatii cu atas istorice vor defila prin fata tribunei din parcul Villa Erba. Evenimentul final de decernare a premiilor va avea loc seara, cand va fi anuntat castigatorul general. Titlul „Best of Show” va fi acordat acestui vehicul, care va primi „Trofeo BMW Group”.

Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 21_05_jury_motorcyclesMotor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 slider-header-2018Motor si Actiune: clasice cinematice la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2018 slide01

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.