Dakar 2019 a programat etapa a cincea, care precede ziua de pauza binemeritata de catre competitori. Protagonistii raliului au ajuns cu acest prilej in cel mai indepartat loc de Lima.

Sebastien Loeb si-a trecut in cont cea de-a doua victorie din acest an. Sosit al doilea, la peste 10 minute de invingator, Al-Attiyah ramane lider. El are un avans de 24:22 in fata lui Peterhansel, care aa terminat etapa pe locul 4. A fost devansat si de Nani Roma, acesta fiind pilotul care ocupa locul 3 la general.

Concurentii au avut de infruntat o ceata deasa. Din acest motiv intrecerea a fost oprita la intermediarul 3 pentru multi piloti, rezultatele finale fiind anuntate dupa ce s-au acordat timpi din oficiu.

La categoria moto, Sam Sunderland a aratat calitatile care i-au permis sa se impuna in 2017. El a fost urmat de Cornejo Florimo, iar al treilea a fost de Soultrait. Brabek ramane lider, Sunderland a urcat pe doi, la mai putin de un minut distanta, in timp ce pe trei este Quintanilla.

Mani Gyenes a terminat proba pe locul 2 la categoria Original by Motul- Malles Moto, dupa Romain Leloup. Un rezultat care l-a propulsat pe locul doi in clasamentul general, dupa britanicul Hunt. La general a terminat pe 43, pozitie pe care o ocupa si in ierarhia raliului.

La categoria S×S ordinea primilor trei a fost Piazzoli, Varela, Baumgart. In clasamentul general conduce Piazzoli, urmat de Varela si Guell.  In disputa quad-urilor, Nicolás Cavigliasso a castigat autoritar a patra etapa din acest sezon si are aproape 50 de minute avans in fata lui Ferrioli. La fel, la camioane, Eduard Nikolayev ramane lider dupa ce si-a trecut in cont o pozitie secunda in aceasta etapa, dupa olandezul van Genutgen. El este urmat de compatriotul sau Sotnikov.

Dakar 2019- Statistica zilei

132 este numarul victoriilor obtinute de echipa Kamaz in Dakar. Dominatia rusilor este autoritara gratie performantelor lui Nikolayev, Karginov si Sotnikov.

Stiati ca…

Victoria din aceasta etapa a lui Loeb este a 12-a a francezului in Dakar si a doua in acest sezon. Chiar daca nu mai alearga pentru o echipa de uzina, multiplul camion mondial de raliuri priveste cu mai mult entuziasm aceasta participare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.