Dakar 2019 Peterhansel

Dakar 2019 a ajuns la etapa a treia, San Juan de Marcona-Arequipa. Peterhansel a obtinut a 42-a de victorie de etapa.

Peterhansel a izbutit sa se impuna in fata lui Al-Attiyah. Pilotul din Emirate a profitat de problemele lui De Villiers si Sainz si este noul lider al raliului. De partea cealalta, Peterhansel este acum pe 3, la 7:03 de lider. Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) s-a clasat al treilea, urmat de Yazeed Al-Rajhi. Performanţa l-a propulsat pe Al-Rajhi pe treapta a doua a ierarhiei generale.

Norocul nu a fost de partea lui Carlos Sainz si a navigatorului Lucas Cruz. Dupa doar 40 de kilometri din proba speciala, in urma unui incident, MINI-ul lor a iesit sifonat in partea frontala. Sainz a pierdut peste 4 ore si este acum pe locul 36.

La categoria moto, Xavier de Soultrait a depasit problemele din primele doua zile si a castigat etapa. A fost primul succes in Dakar pentru de Soultrait, care a fost urmat de Pablo Quintanilla. Pilotul din Chile este liderul clasamentului general la aceasta sectiune.

ManicGyenes a terminat proba pe 51 la general si pe 4 la Original by Motul- Malles Moto. In clasamentul general este pe 52, respectiv pozitia a cincea.

La categoria S×S, Gerard Farrés si-a trecut in cont prima victorie de etapa a carierei la categorie. El l-a invins pe fostul rival la clasa moto si noul lider al sectiunii, „Chaleco” López. Jeremías González Ferioli a pus capat seriei lui Nicolás Cavigliasso in disputa quad-urilor. Cavigliasso ramane insa lider cu un avans de 29:52 in fata lui Ferioli.

Si la camioane Eduard Nikolayev ramane lider, chiar daca in aceasta etapa s-a clasat pe 3. Etapa a fost castigata de campionul din 2014, Andrey Karginov, urmat de Federico Villagra.

Dakar 2019- Statistica zilei

Cu victoria din aceasta etapa, Peterhansel a ajuns la cota 75 in cariera. Reamintim, francezul are 33 de succese la categoria moto.

Stiati ca…

Arequipa este al doilea cel mai populat oras din Peru. Este situat la poalele vulcanului Misti, la 2.335 de metri altitudine, si are peste 800.000 de locuitori. Nu eruptia vulcanului a fost insa punctul de atractie al zilei, ci disputa pentru victoria de etapa.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.