Dakar 2019

Dakar 2019 a programat marti etapa a doua. Pilotii au plecat din Pisco pentru a ajunge la San Juan de Marcona, dupa 553 de km. Dintre acestia, 342 au fost cei rezervati probei speciale.

Dupa o zi de incalzire, Loeb a trecut la atac si si-a adjudecat proba. El a fost urmat de Nani Roma, autorul unui comeback spectaculos, care a sosit la 8 secunde. Clasat al patrulea, Giniel de Villiers este noul lider al clasamentului general Dakar 2019 dupa doua zile. Stéphane Peterhansel, aflat la comenzile unui MINI John Cooper Works Buggy, a pierdut peste 17 minute dupa ce a ramas blocat intre dune, dar a reusit sa termine etapa.

La categoria moto, Matthias Walkner, castigatorul de anul trecut, si-a trecut in cont victoria de etapa. El a fost urmat la 22 de secunde de Ricky Brabec. Sosit al treilea, Joan Barreda continua sa conduca in ierarhia generala.

Emanuel Gyenes ocupa locul 63 in clasamentul general la sectiunea moto. Totodata el este pe locul 6 in Original Motul, la 33:1 de Max Hunt.

Chaleco López s-a impus la categoria SxS. De remarcat ca el revine in Dakar dupa cinci ani. Mai mult, debuteaza la aceasta categorie, dupa ce a fost pe 3 si 4 in 2013 si 2014 la sectiunea moto. Argentinianul Nicolás Cavigliasso s-a impus si in aceasta etapa si este lider la sectiunea Quad. Performanta similara si pentru Eduard Nikolaev (Kamaz), care, evident, este lider in intrecerea la categoria camioane.

Dakar 2019- Statistica zilei

La categoria SxS doar doi concurenti au experienta unui Dakar. De altfel, aproape jumatate dintre inscrisii la aceasta editie sunt debutanti.

Stiati ca…

Peugeot nu mai participa cu echipa de uzina, dar are doua masini in Top 10. Alaturi de Loeb, intre protagonisti este si britanicul Harry Hunt. Aflat la a doua participare, dupa cea din 2016, el ocupa locul 7.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.