Buran Dakar

Dakar 2019 a avut pe lista de start doi romani, nu doar unul. Alaturi de Many Gyenes, un „clasic” al competitiei, este vorba despre Dragos Razvan Buran.

Dakar 2019: Dragos Buran, din Banat in America de Sud Buran-DakarInfruntare dura

Banateanul a luat startul ca mecanic si copilot pentru italienii de la R TEAM. A concurat si, in egala masura, a oferit asistenta pentru unul dintre echipajele laureate ale editiei. Este vorba de trioul Schiumarini-Succi-Salvatore, clasat pe 3 in ierarhia vehiculelor de serie si pe prima pozitie in cea a celor de acest tip pe benzina.

Bucuria pe care o simti cand ajungi la final este imensa. Sunt zile si nopti infernale. Lupti cu nisipul, pe trasee noi, consumi energie, forta si pasiune. Ora dupa ora. O zi intreaga. Esti fericit daca reusesti sa „ciupesti” putin timp pentru o masa frugala sau sa atipesti o ora-doua. Si se intampla la fel, zi dupa zi, timp de doua saptamani.

Dakar 2019: Dragos Buran, din Banat in America de Sud Buran-Dakar-2Un pasionat de aventura

Dragos Razvan este un pasionat de aventura. Este un pasionat al motociclismului de cursa lunga si are la activ o multime de calatorii incredibile. Experiente precum cea traita intre Timisoara si Reykjavik, cele din Europa si Africa, pentru a aminti doar cateva dintre realizarile sale, sunt relevante in acest sens.

Dar nu se rezuma la atat. Masini, ATV-uri, barci, le-a incercat pe toate. Natura il cheama si el ii raspunde. Traieste experientele, iar pe multe dintre acestea le impartaseste. Pe blogul sau, timisoara-adventure.ro, ori pe pagina de Facebook cu acelasi nume si in profilul sau personal.

Dakar 2019: Dragos Buran, din Banat in America de Sud Buran-Dakar1In Dakar 2019, alaturi de un fotbalist special

In Dakar 2019 banateanul i-a fost copilot lui Cesare Gianfarnco Rickler Del Mare. Un om cu o poveste speciala. Un alt exemplu al personajelor din fotbal ajunsi in aceasta competitie. Asa cum a fost, anul trecut, antrenorul Andre Villas-Boas.

Cesare, cunoscut drept toti drept Ricky, a jucat ca fundas central. Talentul sau l-a propulsat in nationalele U20 si U21 ale Italiei, generatia 87. A debutat in Serie A la Chievo, iar apoi a evoluat la Piacenza, Modena, Bologna, Mantova si Prato. S-a retras la finele stagiunii 2015-16. Si s-a indreptat spre motorsport.

Nu e de mirare. Il are de mic in sange. Tatal sau, Cesare Rickler, a fost pilot si a fondat RalliArt Team Italia. Cu care a participat inclusiv in Dakar. Pe mama sa, Ariella, o striga Ari Vatanen, pentru ca era fan al acestuia si al lui Peugeot. Cunoscand lumea sporturilor cu motor, a decis sa se indrepte catre aceasta zona. A fost mecanic, iar apoi, in 2018, a debutat la categoria camioane, ocupand locul 38. In 2019 a deci sa-l ia alaturi pe Dragos Razvan, cu care colabreaza constant in activitatile R Team.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.