Actionarii principali ai Grupului Volkswagen, familiile Piech si Porsche, au dat companiei Bentley un ultimatum. Companiei i se cere sa devina profitabila in maxim doi ani.

„Este important ca fiecare brand din Grupul Volkswagen sa genereze o marja de contributie rezonabila”, a declarat presedintele Comitetului Executiv, Wolfgang Porsche, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit Automotive News. „Nu este cazul in prezent cu Benteley si nu suntem multumiti”, a continuat Wolfgang Porsche.

Hans Michel Piech a adaugat: „Acest ultimatum nu poate fi mai mare de doi ani”. Cei doi membri ai consiliului de supraveghere al grupului VW nu au spus ce s-ar intampla daca Bentley va continua sa mearga in pierdere.

Pierderi substantiale in 2018

Bentley a pierdut 137 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2018. Si aceasta dupa ce inregistrase un profit mic in aceeasi perioada din 2017. Cifrele sunt furnizate de cel mai recent raport financiar al grupului mama Volkswagen.

Motivele: probleme la noua generatie Continental GT si cursul lirei steline. Acesta este in scadere dupa anuntul privind Brexit. Iar Bentley achizitioneaza mai multe componente din Europa, care devin mai scumpe cand lira este slaba. In ceea ce priveste noul Continental, lansarea a fost amanata pentru a obtine calibrarea corecta a cutiei de viteze Porsche si imbunatatirea unor detalii. O alta problema a fost reprezentata de ritmul prea lent prin care Bentley a trecut la noul regim de testare WLTP din Europa.

Hallmark e optimist si spune ca Bentley ar putea fi pe profit in 2019. El spune ca marca va inregistra o crestere semnificativa si o revenire la normalitate dupa un „an de conversie” in 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.