Audi, Airbus si Italdesign au prezentat un prototip zburator de taxi in cadrul Saptamanii Dronelor de la Amsterdam.

Acest concept de taxi zburator combina o masina autonoma electrica cu o drona de pasageri. In primul zbor testat public, modulul de zbor a asezat cu exactitate o capsula pentru pasageri pe modulul de la sol, care apoi a condus autovehiculul autonom. Vorbim de un model la scara 1:4.

In deceniul urmator, insa, Audi ar putea utiliza un serviciu convenabil si eficient de taxi zburator in orasele mari, in operatiuni multi-mdale, in aer si pe sosea, scrie Car and Drive.

Audi pregateste un taxi autonom zburator! taxi-zburator-1

„Taxiurile zburatoare sunt in carti. Noi la Audi suntem convinsi de acest lucru. Tot mai multi oameni se muta in orase si tot mai mult oameni vor fi mai mobili datorita automatizarii. In viitor, cetatenii in varsta, copiii si persoanele fara carnet de conducere vor dori sa foloseasca taxiurile zburatoare. Daca reusim sa arealizam o alocare inteligenta a traficului intre sosele si spatiul aerian, oamenii si orasele pot beneficia in aceeasi masura”, a declarat doctorul Bernd Martens, membru al consiliului de administratie al companiei Audi si, totodata, presedintele Italdesing..

Doctorul Martens a mai mai spus: „Serviciile de acest fel ne ajuta sa intelegem mai bine nevoile clientilor nostri, deoarece in viitor taxiurile zburatoare vor atrage o gama larga de locuitori ai oraselor. Cu Pop.Up Next vom eplora limitele a ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic. Urmatorul pas este de a realiza un prototip full-size, pentru a zbura si a conduce”.

Audi pregateste un taxi autonom zburator! taxi-zburator-2

Audi sprijina de asemenea proiectul taxiului zburator Urban Air Mobilituy, in Inglostadt. Aceasta initiativa pregateste operatiunile de testare pentru taxi zburator pe site-ul Audi si face parte dintr-un proiect comun al Uniunii Europene in cadrul parteneriatul european pentru inovare privind orasele si comunitatile inteligente.

Acest proiect are scopul de a convinge publicul cu privire la beneficiile noii tehnologii și de a raspunde la intrebari privind tehnologia bateriilor, reglementarea, certificarea si infrastructura.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.