Waymo va incepe luna viitoare serviciul de ridesharing cu masini autonome in Statele Unite ale Americii.

Compania americana de solutii pentru mobilitate, care este detinuta de Alphabet Inc (parintele Google), a anuntat ca va lansa primul sau serviciu de masini fara sofer luna viitoare in intr-o capacitate foarte limitata in si in jurul zonei Phoenix, Arizona.

Clentii au fost deja alesi, dupa o perioada de teste, iar numarul loc va fi foarte mic, pentru inceput. Dupa aceasta perioada, serviciul se va extinde.

Pana in prezent, Waymo nu a oferit multe amanunte, insa ceea ce stim e ca la teste a folosit masini Jaguar I-Pace.

După cum am mentionat, serviciul va fi restrictionat si, prin urmare, nu va exista nicio aplicatie disponibilă public care să permită altor persoane sa-l acceseze.

Primul set de pasageri va fi ales cel mai probabil din programul Wamo Early Rider, in care un grup de aproape 400 de familii s-au plimbat in masinile de test Waymo timp de aproape un an. Acesti pasageri vor avea, de asemenea, permisiunea de a lua alti oameni.

Acest serviciu nu va functiona sub numele de Waymo, ci va lua un alt nume pentru a concura cu Uber si Lyft, cele mai populare servicii de ridesharing din SUA.

Google a inceput sa lucreze la dezvoltarea de masini autonome de aproape un deceniu, iar lansarea acestui serviciu va fi va fi punctul culminant al eforturilor Google si Waymo. De asemenea, va fi primul operator de acest fel din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.