Producatorul chinez de vehicule electrice Arcfox va dezvalui un concept de SUV electric la Salonul Auto de la Geneva. La evenimentul programat in luna electrica va fi prezentata si o update pentru supercar-ul Arcfox-7.

Beijing Electric Vehicle (BJEV), divizie a companiei Beijing Auto, detine Arcfox. Anul trecut, Daimler a preluat un procent de 4% din BJEV pentru a-si dezvolta relatia de joint-venture cu BAIC. Daimler se afla in discutii pentru a construi Smart-uri electrice impreuna cu BJEV.

Arcfox vinde in prezent vehiculul Lite (foto) cu doua locuri in China. Oficialii companiei au refuzat sa raspunda daca au un plan de vanzari si pentru Europa.

In 2016, Arcfox a prezentat conceptul de supercar Arcfox-7, inainte de a construi o versiune de productie. Acesta e capabil sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 2.8 secunde.

Masina ce va fi prezentata la Geneva va fi o noua generatie a lui Arcfox-7. Nu este, insa, clar daca vehiculul va fi un model de productie. De asemenea, n-au fost oferite mai multe informatii despre conceptul de SUV electric.

Beijing Electric Vehicle a anuntat, la inceputul acestui an, un parteneriat cu firma de inginerie canadiana Magna. Scopul acestui joint-venture e de a dezvolta si construi vehicule electrice la o fabrica din Zhenjing, estul Chinei, incepand cu 2020.

Sub propria marca, Beijing Electric Vehicle comercializeaza patru vehicule electirce. Doua sunt sedanuri, in timp ce celelalte doua sunt SUV-uri.

In 2018, Beijing Electric Vehicle a livreat 158.012 vehicule electrice, in crestere cu 53% fata de anul precedent.

Salonul International Auto de la Generva se va desfasura anul acesta in perioada 7-17 martie.

Sursa: Automotive News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.