Audi a primit o amenda de 800 de milioane de euro pentru incalcarea nivelului de emisii poluante la motoarele diesel de sase si opt cilindri.

Producatorul auto de la Ingolstadt a acceptat amenda si a anuntat ca nu va face recurs impotriva acesteia. Procedand astfel, Audi isi recunoste vina pentru nerespectarea standardelor anti-poluare.

Audi a anuntat, de asemenea, ca aceasta amenda va avea un impact asupra castigurilor sale anuale.

„Din cauza acestor elemente speciale, performantele financiare ale Grupului Audi in anul fiscal 2018 vor fi mult sub asteptari”, se arata intr-un comunicat al Audi.

De asemenea, compania mama, Volkswagen, a avertizat ca si castigurile sale vor fi afectate.

Compania de analiza Evercore ISI priveste amenda ca una „usor de gestionat” si „pozitiva” pentru a elimina o alta incertitudine in cadrul Grupului Volkswagen in urma scandalului Dieselgate.

La inceputul acestei luni, Volkswagen a incheiat contractul cu CEO-ul Audi, Rupert Stadler, care este in custodie si investigat pentru implicarea suspecta in inselatorii privind emisiile polunate. Directorul de vanzari Bram Schot actionează in calitate de interimar.

Grupul Volkswagen a primit o amenda similara, de 1 miliard de euro, in luna iunie, cand procurorii din Brunswick au folosit de asemenea o asa-zisa ordonanta administrativa pentru a pedepsi VW pentru ca milioane de masini poluante au ajuns pe strazi.

Volkswagen a fost amendat pentru dezvoltarea si comercializarea motoarelor poluante cu patru cilindri, in timp ce procurorii de la Munchen la acel moment au declarat ca examineaza daca vor impune amenzi similare la Audi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.