In prima zi a Salonului Auto de la Paris, Dacia a anuntat un nou motor pe benzina pentru Duster.

SUV-ul producatorului de la Mioveni, aflat in luna august pe locul 7 in topul celor mai bine vandute masini din Europa, va beneficia de cel mai puternic motor din istoria Dacia.

Unitatea TCe de 1.2 litri si 125 de cai putere va fi inlocuita cu un motor turbo de 1.3 litri, oferit cu doua versiuni de putere, 130 de cai putere, respectiv 150 de cai putere.

Prima versiune va dezvolta 130 cai putere la 5.000 de rotatii pe minut si va avea un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotatii pe minut.

De partea cealalta, motorizarea mai puternica va dezvolta 150 de cai putere la 5.250 de rotatii pe minut si va avea un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotatii pe minut.

Noile motorizari vor fi disponibile atat in versiunea 4×2 (in cateva saptamani), cat si in cea 4×4 (abia incepand cu jumatatea anului viitor).

Dacia nu a oferit mai multe detalii legate de transmisiile cu care vor veni noile motorizari si nici despre performantele acestora.

Totodata, Dacia a inlocuit motorizarile diesel cu unele mai performante. Noul motor 1.5 Blue dCi mareste numarul cailor putere de la 90 la 95, respectiv de la 110 la 115.

17.500 de unitati Dacia Duster au fost comercializate in luna august in Europa.

Tot la Paris, Dacia a pregatit o competitei de design pentru o editie limitata a Sandero Stephway si a anuntat actualizarea sistemul de navigatie Media Nav Evolution cu Car Play pentru iPhone si Android Auto pentru telefoane cu Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.