WRC 2020 a avut parte de un start fierbinte. Cu o iesire in decor spectaculoasa a campionului lumii, Tanak, lupta la miimi si un succes al lui Neuville.

Thierry a inceput in forta inca de joi seara. A ajuns in parcul de service cu un avans de 19,1 secunde in fata lui Ogier, care castigase prima proba. Dar care nu i-a facut fata pe cei 25,49 km ai probei Bayons – Bréziers. Una plina de gheata, la finele careia Tanak spunea ca este fericit ca…a supravietuit. Suninen s-a retras, cu probleme la transmisie, si deschidea seria pilotilor WRC cu probleme.

Ogier trece la conducere

WRC 2020 - 1: Neuville castiga Raliul Monte Carlo WRC-2020-Tanak-1024x576Ziua de vineri, prima plina. a avut parte de un duel excelent. Primul eveniment a fost iesirea in decor a lui Tanak. La mare viteza, masina rasturnandu-se de mai multe ori. Din fericire, atat Ott, cat si copilotul sau au scapat fara probleme.

Ogier avea sa termine in prima pozitie, la debutul sau pentru Toyota, cu un avans de 1,2 km in fata noului sau coleg, Elfyn Evans. Pe care l-a devansat pe ultimii kilometri. Pe trei, la 5,2 secunde era Neuville.

Evans a castigat toate cele trei probe de dimineata si trecea la timona. Dupa-amiaza a fost randul lui Seb 2 sa preia initiativa, dupa ce, recunostea chiar el, dimineata fusese precaut. „Am preferat sa nu risc tinand cont de informatiile primite de la echipa de recunoasteri. Dupa-amiaza, am facut ceva schimbari de set-up si m-am simtit mult mai bine”, spune Ogier la finele zilei.

Neuville era pe trei, urmat de Loeb, care avea deja de recuperat 47,5 secunde fata de colegul sau. Apoi Lappi, care n-a mers tocmai bine la debutul pentru M-Sport, Rovanpera si Katsuta.

Rocada la varf

Sambata, cei doi piloti Toyota au continuat sa se dueleze pentru prima pozitie. Au facut rocada dupa rocada si, in cele din urma, Evans termina ziua in avantaj. Insa unul de numai 4,9 secunde. Dupa Ogier, la 1,5 secunde, era Neuville, care a castigat trei dintre cele patru probe.

Speciale desfasurate dimineata pe sectiuni acoperite cu gheata si zapada, astfel ca pneurile cu cuie au fost la ordinea zilei. Dupa pranz, cand s-a mai incalzit, situatia s-a schimbat, astfel ca pilotii au avut probleme sa obtina aderenta optima.

Loeb ramanea pe patru, insa la mai bine de doua minute distanta. Un ecart la care a contribuit si faptul ca a avut parte de un incident cu un banc de zapada si mai apoi de o rasucire pe proba. Iar Lappi reusea sa se apropie de francez la 14,1 secunde.

Neuville, atac final

Plecat cu al treilea timp duminica, Thierry Neuville a reusit sa castige. El si-a adjudecat toate probele zilei, inclusiv Wolf Power Stage, astfel ca pleaca de la Monte Carlo cu punctaj maxim. Si cu primul succes al carierei in acest raliu.

Ogier a terminat al doilea, gratie timpului de pe Power Stage (locul secund si 4 puncte), izbutind sa-i ia fata lui Evans, care-l devansa inaintea probei. Un ecart de 1,7 secunde i-a despartit pe cei doi piloti Toyota.

Lappi a atacat si el si a reusit sa ii ia fata lui Loeb pe ultima bucla. Atunci cand recordmanul titlurilor mondiale WRC a adoptat o maniera mult prea conservatoare. Poate si pentru ca distrusese un pneu dimineata. De altfel, nu doar Lappi, ci si Rovanpera a reusit sa-l devanseze, adjudecandu-si pozitia a cincea.

Katsuta s-a clasat pe sapte, in timp ce Suninen, care revenise in competitie dupa ce se retrasese vineri, a terminat raliul pe 9. Pe 9, Eric Camilli, victorios in WRC2, in timp ce pe 10 s-a situat Mads Ostberg. Norvegianul s-a impus si in WRC2.

Clasament WRC Raliul Monte Carlo

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul       Hyundai Shell Mobis WRT  3h10m57.6
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia    Toyota Gazoo Racing WRT 3h11m10.2   +12.6
3 Elfyn Evans, S.Martin              Toyota Gazoo Racing WRT 3h11m11.9   +14.3
4 Esapekka Lappi, J.Ferm           M-Sport Ford WRT            3h14m06.6   +3:09.0
5 Kalle Rovanpera, J.Halttunen   Toyota Gazoo Racing WRT 3h15m14.8   +4:17.2
6 Sebastien Loeb, D.Elena          Hyundai Shell Mobis WRT  3h16m02.3   +5:04.7
7 Takamoto Katsuta, D.Barritt    Toyota Gazoo Racing WRT 3h22m25.5   +11:27.9
8 Teemu Suninen, J.Lehtinen      M-Sport Ford WRT            3h24m28.0   +13:30.4
9 Eric Camilli, F-X.Buresi            Eric Camilli Citroen            3h24m39.8   +13:42.2
10 Mads Ostberg, T.Eriksen        PH Sport Citroen               3h25m19.4   +14:21.8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.