Winter Rally Covasna a ajuns la editia cu numarul 12. Una care reprezinta primul eveniment de raliuri din 2020 si punctul de start pentru intrecerile din motorsportul intern.

Potrivit comunicatului de presa al FRAS, lista provizorie de competitiori avea, la inceputul saptamanii, un numar record de echipaje. Mai precis, 54, depasind deja numarul consemnat la editia trecuta.

Revine Simone Tempestini

Competitia se bucura si de prezenta la start a campionului in exercitiu, Simone Tempestini. Deja laureat al intrecerii in 2015, acesta n-a mai concurat de la editia 2016. Una in care s-a retras prematur, dupa PS5, ca urmare a unui abandon. De aceasta data el nu va concura insa cu un model R5, ci cu un Subaru Impreza.

Pe lista celor mai performante masini, R5, exista deja 7 nume. Dan Girtofan, ocupantul locului 3 in editia trecuta din CNRD, si Costel Casuneanu, campionul national la Super Rally. Dar si Zoltan Lencse (Ford Fiesta R5), Dani Fischer (Skoda Fabia R5), Alberto Battistolli (Skoda Fabia R5), Zsolt Maroszi (Hyundai i20 R5) si Giacomo Costenaro (Skoda Fabia R5).

Prezente surpriza

Tempestini nu este singurul reprezentant al Napoca Rally Academy, campioana in exercitiu. Karoly Borbely va alerga, cu un Peugeot 308 R2, alaturi de Sebastian Itu.

Pe lista de start avem parte si de nume surpriza. George Grigorescu, fost campion absolut si de trei ori vicecampion, acesta revine la volan. Este pentru prima data dupa Raliul Harghitei 2015 cand se intampla acest lucru. Promotorul Cupei Dacia va concura cu un model Sandero avand-o in dreapta pe Georgiana Gologan.

Totodata, pe lista de start o regasim si pe Fabrizia Pons. Este vorba despre cea care a stat in dreapta lui Michele Mouton, vicecampioana in Mondialul de raliuri, si este unul dintre putinii concurenti care au punctat in Campionatul Mondial ca pilot, dar si in calitate de copilot. Ea ii va fi copilot lui Alberto Battistoli, intrecerea fiind pentru cei doi o repetitie inaintea Raliului Suediei. A doua etapa a WRC este programata la doua saptamani dupa Winter Rally Covasna.

Winter Rally Covasna va avea, in premiera, si o divizie dedicata SSV-urilor, la care s-au inscris cinci echipaje, doua din Romania si trei din Ungaria. De altfel, la competitia programata in perioada 31 ianuarie – 2 februarie vor lua startul concurenti din Romania, Ungaria, Italia si Bulgaria.

Alte detalii despre editiile precedente ale Winter Rally Covasna gasiti aici.

Regulament particular: 2020-Regulament-WRC-ovasna-15-IAN

Plan orar: 2020-plan-orar-Winter-Rally-Covasna-12-IAN

Lista de inscrieri: Winter Rally Covasna, start in raliurile interne Lista-de-inscrieri

Sursa: FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.