Tess Rally 2019, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, se va desfasura la finele saptamanii. La start se vor afla, dupa cum anunta FRAS, 59 de echipaje.

Dupa ce mai bine de doua decenii a dat startul in campionat, Tess Rally 2019 va trage cortina peste acest sezon, cu un traseu pe macadam. In total, vor avea loc 8 probe speciale, cu o lungime totala de 119 kilometri.

Vineri sunt programate 3 speciale. Este vorba de „Sacele”, vechea proba din Raliul Tara Barsei, „Glejerie”, o speciala noua. Plus proba spectacol din zona Colina din Brasov. Sambata, raliul se va desfasura pe proba „Sacele” (intre Sacele si Azuga), „Glejerie” si „Paltin”, pe un total de 119 kilometri cronometrati ai intregului raliu.

Lupta pentru titlu

Inaintea acestei runde, Porcisteanu (Citroen C3 R5) conduce clasamentul general, avand un avans de doua puncte in fata lui Tempestini (Hyundai i20 R5). Insa topul final se va realiza pe baza sistemului N-2. Tempestini are deja doua runde cu 0 puncte, astfel ca orice clasare in Top 5 la finalul rundei de la Brasov ii va aduce al patrulea titlu din cariera. In schimb, Porcisteanu are nevoie de o victorie clara, coroborata cu un rezultat modest al contracandidatului sau.

Lupta este deschisa si pentru locul 3 general.  Dan Girtofan (Skoda Fabia R5) spera intr-un nou rezultat excelent in raliul de casa. Abandonul de la Cluj Napoca a insemnat pentru dublul campion national prima absenta de pe podium in ultimele 11 luni. Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5), locul 4, e obligat sa obtina un rezultat excelent pentru a incheia, in premiera, pe podium.

Disputa si la alte categorii

Pe langa lupta de la general, fanii prezenti pe probe vor avea ocazia sa vada si confruntarea finala de la Doua Roti Motrice. Acolo unde Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3T Max) si Mihnea Muresan (Peugeot 208 R2) pornesc cu sanse egale.

Surpriza de pe lista de inscrieri este revenirea lui Raul Badiu, cel care va concura pe un Ford Fiesta R2, alaturi de Rares Fetean. Tess Rally Brasov 2019 este prima competitie la care sibianul ia startul dupa accidentul din Raliul Finlandei.

Si in cupele monomarca tensiunea se va mentine pana la sfarsit. In Cupa Dacia, intre noul campion se va decide intre Andrei Mitre si Cristian Sugar. La Cupa Suzuki, duelul final se da intre Danut Budai si Bogdan Vrabie.

Lista de inscrieri: inscrieri_BV_2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.