Sochi Grand Prix a reprezentat momentul in care Hamilton a obtinut un succes extrem de important. A stopat seria de victorii a celor de la Ferrari. Mai mult, Vettel a abandonat, iar Bottas a adus o noua dubla pentru Mercedes. Iar lupta pentru titlurile mondiale din Formula 1 este cam gata chiar daca matematic nimic nu este stabilit.

Ferrari, inceput cu dreptul

Scuderia de la Maranello a confirmat forma buna probata dupa implementarea noului pachet aerodinamic in pauza de vara. Charles Leclerc si-a trecut in cont cel de-al patrulea pole-position la rand. Mai mult, a fost cu 4 zecimi mai rapid decat adversarii.

Hamilton s-a multumit cu locul 2. Unul izbutit pe final de sesiune de calificari, atunci cand a oprit cronometrul cu 0.023 secunde mai repede decat Vettel. Era clar insa ca oamenii „calutului cabrat” raman cei de invins in aceasta cursa.

Hamilton si Bottas au pornit cu pneuri medium, in timp ce restul competitorilor au optat pentru soft. Iar startul avea sa-i penalizeze. Mai cu seama pe Lewis, liderul clasamentului general. Acesta s-a vazut depasit inca din primul viraj de un Vettel care avea sa treaca rapid si de Leclerc. In timp ce Bottas ii ceda locul 4 lui Carlos Sainz.

Singura consolare a fost incidentul provocat de Giovinazzi, soldat cu abandonul lui Grosjean si trecerea pe la boxe a lui Ricciardo. Si care a adus pe pista Safety Car-ul, astfel ca pilotii Mercedes puteau sta aproape de rivali.

Vettel, abandon tehnic

Dupa iesirea masinii de siguranta, Vettel si Leclerc au ramas la conducere. Hamilton ramanea pe trei, in timp ce Bottas si-a recastigat locul 4. In spatele lui, Verstappen, care plecase pe 9 dupa ce a fost penalizat cu cinci pozitii pentru schimbarea motorului. Olandezul era insa la circa 20 de secunde de cei din fata.

Dupa trecerea pe la boxe, Leclerc, care intrase primul, a izbutit sa devina lider. Mai mult, Vettel a fost nevoit sa se opreasca din motive tehnice. Potrivit oficialilor echipei a fost vorba despre o defectiune a sistemului de recuperare a energiei MGU-K.

Mercedes a profitat din plin

Si ca lucrurile sa fie si mai rele, Safety Car-ul Virtual le-a permis celor de la Mercedes sa intre la boxe pentru a trece pe pneuri soft. La revenirea pe pista, Hamilton era lider, inaintea lui Leclerc, Bottas si Verstappen.

A urmat un nou moment de Safety Car, cauzat de abandonul lui George Russel. Leclerc a trecut si el pe soft, pierzand locul 2 in fata lui Bottas. Pe care, desi l-a presat pana la finalul cursei, n-a izbutit sa-l mai depaseasca.

Lewis castiga astfel pentru a patra oara Sochi Grand Prix, pe un circuit pe care Mercedes n-a pierdut niciodata de la intrarea traseului in calendar, in 2014. Si, cu 5 curse inainte de final are 73 de puncte avans in fata lui Bottas, astfel ca titlul mondial pare o formalitate. La fel, in disputa echipelor, Mercedes are 162 de puncte. Astfel ca printr-un rezultat pozitiv in urmatoarea runda, din Japonia, de peste doua saptamani, poate chiar sa inchida matematic disputa.

Sochi Grand Prix: Hamilton opreste seria Ferrari Sochi-Grand-Prix

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.