Red Bull Romaniacs 2019

Taddy Blazusiak a inceput in forta editia 2019 a Red Bull Romaniacs. Polonezul a castigat Prologul celui mai dificil raliu hard enduro din lume disputat in centrul orasului Sibiu.

15.000 de spectatori au asistat la cel mai rapid show urban din istoria cursei, cel care a stabilit ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile de off-road. Riderul polonez a facut 8 tururi in 10 minute 48 de secunde. El a fost urmat in clasament de Jonny Walker (KTM, Marea Britanie) si de Pol Tarres (Husqvarna, Spania). Blazusiak le-a aratat miilor de spectatori de ce are in palmares sase titluri mondiale in campionatul de Super Enduro (enduro, indoor) si cum a castigat admiratia fanilor americani de-a lungul sezoanelor din AMA Endurocross.

Datorita acestei victorii din cadrul Prologului Red Bull Romaniacs, Taddy Blazusiak a putut sa isi aleaga pozitia pe ordinea de start a primei zile de off-road. El a decis sa porneasca al treilea. Jonny Walker este al doilea, iar cel care va ”deschide drumul” este Pol Tarres. Spaniolul va avea de lucru pentru ca navigatia este o parte importanta in acest raliu si niciodata nu este simplu sa pornesti primul.

 

Show marca Blazusiak la Prologul Red Bull Romaniacs Atmosfera-Prolog-Sweet-16_-Red-Bull-Romaniacs_Predrag_Vuckovic

Traseul Prologului

Cateva detalii despre traseul Prologului: o tura a masurat 700 de metri lungime si a inclus 12 obstacole. Acesta a fost realizat de Andy Fazekas si echipa sa formata din 10 persoane. Ei au folosit: 130 de tone de piatra, 90 de tone de busteni, 350 de pneuri de camion si de vehicule agricole, 25-30 de metri cubi de lemn.

Lemnul a fost folosit pentru crearea obstacolelor speciale, precum cel al podiumului. Obstacolul care a starnit cea mai multa rumoare a fost Ford Ranger Raptor. Concurentii de la clasa Gold si o parte dintre cei de la Silver au sarit spectaculos peste pick-up, dandu-ti senzatia ca acel segment din traseu face parte dintr-un show de motocros freestyle.

Show marca Blazusiak la Prologul Red Bull Romaniacs Atmoasfera-Prolog-Sweet-16-_-Ford-Ranger-Raptor
Declaratiile protagonistilor

1. Taddy Blazusiak #16 (KTM – POL): “Am avut un start foarte bun – Billy Bolt era in lateralul meu si rula agresiv, insa mi-am zis ca nu cedez. Am fortat cateva tururi, dar apoi am facut o mica greseala. Noroc ca am avut un ecart suficient de mare si am putut ramane in frunte. Este grozav sa castigi, desi nu conteaza atat de mult in economia acestui raliu. Oricum este un sentiment fantastic sa castigi in fata publicului de aici.”

2. Jonny Walker #3 (KTM – UK): “Calificarile au fost un cosmar. Au decurs bine, insa timpul nu a fost suficient sa prind un loc in prima linie. Ma bucura acest loc doi. Il vedeam pe Taddy, dar nu m-am putut apropia de el. Imi revin incet, incet si ma simt increzator.”

3. Pol Tarrés #19 (Husqvarna – ESP):”La calificari m-am simtit foarte bine pe acest traseu. Am stiut ca voi putea forta in finala. Am avut o lupta frumoasa cu Jonny de-a lungul cursei, dar in final el a terminat pe doi si eu pe trei. Sunt super fericit ca sunt pe podiumul prologului Red Bull Romaniacs. Acest rezultat inseamna ca voi porni primul in prima zi de off-road, insa planul meu este sa dau tot ce pot si sa stau cu Taddy si Jonny, daca ma vor depasi.”

Printre romanii care concureaza in aceasta editie a raliului s-au facut remarcati la Prolog cei de la clasa Silver. Sergiu Grecu, care, la 18 ani, este una dintre sperantele hard-enduroului de la noi. Dar si Mani Gyenes, singurul rider din lume care a concurat in toate cele 16 show-uri urbane marca Red Bull Romaniacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.