Rins in fata lui Marquez pentru 13 miimi de secunda. Fotofinis. La Siverstone am asistat, probabil, cursa anului in MotoGP 2019. Cu un start cu incidente, un duel intens la varf pe toata durata cursei si o victorie „la mustata”.

Grila de start ni l-a oferit in pole pe Marquez. Aflat la a 50-a performanta de gen in MotoGP. Pe 2, marele sau rival, Valentino. In revenire. Apoi Miller. Cu totii cu pneuri tari, atat pe fata cat si pe spate. Doar Quartararo a decis sa plece cu mediu pe fata din prima linie.

Marquez a decolat. Il urmau Rossi si Rins. Apoi, in primul viraj, Quartararo cade. Dovizioso nu-l poate evita si abandoneaza si el. Ce start de cursa!

Marc nu mai avea emotii

Marquez si Vale au incercat sa se indeparteze. Rins a ramas insa in contact cu ei. Iar in pluton ii aveam pe Vinales, Morbidelli, Crutchlow, Miller, Nakagami si cei doi Espargaro. Intre timp, asteptam vesti despre Dovi. S-a ridicat, insa moralul i-a ramas pe pamant. Stie ca sansele la titlu au devenit minime. Lucru pe care, imediat, de la boxe, oamenii lui Marc i l-au comunicat liderului clasamentului general.

In turul doi, Rins trece de Rossi. A simitit ca Vale nu este inca in ritm si a profitat. De altfel, in numai doua tururi, Rossi avea sa piarda si avansul in fata plutonului. Iar apoi, pe franare, sa fie depasit si de Vinales. In spatele lui Marc, Rins simtea ca a sa Suzuki reactioneaza bine in viraje, dar ca Honda liderului sprinteaza mai bine.

Duel pe cinste Marquez-Rins

Apoi a inceput duelul pentru victorie. Rins a depasit pe exterior, Marquez a reactionat cateva viraje mai tarziu si a revenit la conducere. Era doar inceputul. Suzuki pierdea contactul pe portiunile de accelerare, dar revenea pe cele sinuoase.

Vinales era relaxat, pe trei. Ii era clar ca nu se poate implica in lupta pentru victorie. In schimb, nu avea emotii cu Rossi. Care mai degraba trebuia sa fie atent la Morbidelli, pilot care-i punea sub semnul intrebarii si clasarea pe pozitia a patra.

Ultimul tur, decisiv

Invingatorul s-a decis in ultimul tur. Rins a atacat in Woodcote. Pe exterior. S-au si atins involuntar. Era clar ca lupta se va incinge. Marquez a incercat sa-l tina in spate. Dar fara sa reuseasca sa se distanteze. Apoi, Rins si-a pregatit atacul. Cateva viraje abordate cu traiectorie mai larga. Pentru a avea elan in ultimul viraj.

Ei bine, i-a reusit. Marc a incercat sa puna toata puterea la sol. Motocicleta sa a glisat spre exterior, in timp ce Suzuki-ul GSX-RR a prins trasa ideala catre finis. Si a castigat cu un avans de numai 13 miimi. La 40 de ani dupa memorabilul duel dintre Barry Sheene si Kenny Roberts, tot aici, la Silverstone, adjudecat de cel din urma pentru 0.030. Mai mult, Rins urca pe trei in clasamentul general, devansandu-l cu 4 puncte pe Petrucci.

Pe trei, Vinales. In fata lui Rossi. Asa cum se intampla si in clasamentul general. Acolo unde Maverick are acum statutul de prim pilot Yamaha, pentru un avans de 2 puncte.

Clasament Marele Premiu al Marii Britanii

Alex RINS – Team Suzuki Ecstar – Suzuki : 40’12.799
Marc MARQUEZ – Repsol Honda Team – Honda : + 0.013
Maverick VIÑALES – Monster Energy Yamaha MotoGP – Yamaha : + 0.620
Valentino ROSSI – Monster Energy Yamaha MotoGP – Yamaha : + 11.439
Franco MORBIDELLI – Petronas Yamaha SRT – Yamaha : + 13.109
Cal CRUTCHLOW – LCR Honda Castrol – Honda : + 19.169
Danilo PETRUCCI – Ducati Team – Ducati : + 19.682
Jack MILLER – Pramac Racing – Ducati : + 20.318
Pol ESPARGARO – Red Bull KTM Factory Racing – KTM : + 21.079
Andrea IANNONE – Aprilia Racing Team Gresini – Aprilia : + 25.144
Francesco BAGNAIA – Pramac Racing – Ducati : + 40.317
Sylvain GUINTOLI – Team Suzuki Ecstar – Suzuki : + 45.478
Hafizh SYAHRIN – Red Bull KTM Tech 3 – KTM : + 54.783
Jorge LORENZO – Repsol Honda Team – Honda : + 56.651
Karel ABRAHAM – Reale Avintia Racing – Ducati : + 1’29.282
Tito RABAT – Reale Avintia Racing – Ducati : + 1’31.716
Takaaki NAKAGAMI – LCR Honda Idemitsu – Honda : + 1’40.420

Clasament MotoGP 2019

Marc MARQUEZ Honda 250
Andrea DOVIZIOSO Ducati 172
Alex RINS Suzuki 149
Danilo PETRUCCI Ducati 145
Maverick VIÑALES Yamaha 118
Valentino ROSSI Yamaha 116
Jack MILLER Ducati 94
Fabio QUARTARARO Yamaha 92
Cal CRUTCHLOW Honda 88
Franco MORBIDELLI Yamaha 69

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.