Red Bull Romaniacs debuteaza astazi. Dimineata au fost calificarile pentru Prolog, care va debuta la ora 17. Showul urban deschide editia 2019 a celui mai dificil raliu hard enduro din lume.

Luni, 29 iulie, concurentii clasei Gold (cel mai dificil traseu) au putut testa cele 12 obstacole in cadrul antrenamentului. Ei au certificat ca vom avea parte de un adevarat spectacol pe Bd-ul Coposu, din centrul Sibiului. Prologul are darul de a le oferi fanilor o mostra a abilitatii riderilor care iau startul in competitie. In plus, va stabili ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile de off-road.

Detalii despre traseu

Un tur din traseul gandit de Andy Fazekas si echipa sa are 700 de metri lungime si include 12 obstacole. Pentru a-l realiza s-au folosit: 130 de tone de piatra, 90 de tone de busteni, 350 de pneuri de camion si de vehicule agricole, 25-30 de metri cubi de lemn.

In finalele de la ora 17:00 intra primii 35 de rideri de la clasele Bronze, Silver si Gold. Acestia au fost stabiliti in urma calificarilor care au avut loc in intervalul 08:00 – 13:00. La Gold, Billy Bolt a obtinut locul intai, urmat de Pol Tarres si Wade Young. Johnny Walker a fost pe 7, Graham Jarvis pe 10, in timp ce cel mai rapid roman a fost Claudiu Bozesan. La Silver, finlandezul Aleksi Vilkko a fost primul, iar cel mai rapid roman, Many Gyenes. In fine, la Bronze, ierarhia este deschisa de olandezul Robin Holtmeulen, iar Marius Muntean este cel mai bun roman.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Spectacolul finalelor transmis de ProX

Spectacolul din cadrul finalelor este asigurat si prin specificul startului. Sunt 7 linii a cate 5 rideri fiecare. Clasele Bronze si Silver vor evolua 7 minute + 1 tur, in timp ce pentru Gold sunt rezervate 10 minute + 1 tur. La fiecare clasa, castigatorul are dreptul sa isi aleaga pozitia de pe care va lua startul in prima zi de off-road. Si cum la Red Bull Romaniacs o parte importanta o constituie navigatia prin coordonatele GPS, daca iti doresti un timp bun, nu vrei sa fii tu primul pe traseu.

Enduro for Romania

Sa dam o mana de ajutor si la aceasta editie a Red Bull Romaniacs. Pentru al patrulea an consecutiv, la targul din cadrul proiectului caritabil „Enduro for Romania” (traseul de la Prolog, marti 30 iulie) sunt stranse fonduri. Si aceasta in urma vanzarii de echipament si tricouri semnate de catre riderii pro, de echipament second-hand si nou. Fara sa mai vorbim despre o serie de suveniruri donate de catre concurenti, fani si prieteni.

LA CE VOR FI FOLOSITE FONDURILE STRANSE IN 2019? Pentru a imbunatati doua gradinite din zona Vaii Oltului. Cea din  Cainenii Mici unde spatiul de joaca din exterior trebuie sa fie refacut complet si, de asemenea, zona de joaca din interior necesita o renovare completa. Intentia organizatorilor este sa ofere gradinitei jucarii care pot fi mutate in interior, in timpul lunilor de iarna.  Iar la Greblesti se va achizitiona si instala un echipament de joaca pentru gradinita.

Programul raliului

Marti, 30 iulie

08:00 – Clasa Bronze, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

10:45 – Clasa Silver, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

12:00 – Clasa Gold, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

12:45 – Clasa Iron, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

Miercuri, 31 iulie – Sambata, 3 august

Zilele 1-4 de off-road.

Sambata, 3 august

11.30 – Finisul raliului pe dealul Gusterita de langa Sibiu

21:45 – Busul pentru Party, party, party pleaca din statia aflata langa teatrul Radu Stanca, Adresa: BD-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu

22:00 – Festivitatea de premiere si petrecerea Red Bull Romaniacs – Versailles Events,
Adresa: DN 106 Sibiu, Cisnadiora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.