Raliul Iasului 2019 va debuta pe 6 septembrie. Este editia cu numarul 35 a competitiei care face parte si in acest an din calendarul Campionatului National de Raliuri.

Organizatorii au publicat documentele oficiale. Astfel incat, de cateva ore, participantii se pot inscrie la etapa a sasea a sezonului. Intrecerea din acest an propune peste 132 de kilometri de probe speciale in cele doua zile ale competitiei. Fanii motorsportului ii vor putea vedea pe concurenti joi, 5 septembrie, la sesiunea de teste la Barnova. Apoi, de la ora 20.30, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant la prezentarea echipajelor.

Startul, vineri 6 septembrie

Raliul incepe vineri, cand, la ora 11.00, prima masina va iesi din Parcul Service pentru a parcurge, de cate doua ori, specialele Cioca Boca si Madarjac. Seara, incepand cu ora 20.00, spectacolul se muta pe Rapa Galbena, Pasajul Mihai Eminescu si Bulevardul Independentei unde va avea loc mult asteptata Superspeciala.

Sambata, sunt programate celelalte 5 probe in partea de sud a orasului, ultima trecere pe Dobrovat fiind Power Stage. Ziua continua cu sosirea festiva in centrul orasului si festivitatea de premiere.

„Trebuie sa recunosc, am avut mari emotii in ceea ce priveste organizarea etapei din acest an. Insa avem alaturi de noi oameni care au inteles importanta acestui eveniment atat pentru Iasi, cat si pentru sportul romanesc. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut in aceasta vara, chiar si celor care ne-au transmis mesaje sau au postat pe conturile de socializare. Asa am inteles cat de important este raliul pentru fani si concurenti. Vreau sa le transmit un gand bun si celor care conduc destinele orasului nostru, de la primar la consilieri, cei care si-au dat acordul ca acest eveniment automobilistic, cel mai asteptat din tara noastra, sa existe in continuare. Votul lor ne obliga sa mentinem standardele ridicate si sa le oferim iesenilor, participantilor si celor care ne viziteaza cu prilejul Raliului Iasului cateva zile de adevarat spectacol.” a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iasului.

Asociatia Sportiva XS Motorsport Iasi este organizatorul evenimentului, alaturi de Primaria Municipiului Iasi. Raliul Iasului este cea de-a sasea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.