Pikes Peak International Hill Climb nu se va mai bucura anul viitor de participarea motociclistilor. Si nu este exclus ca vestea sa nu vizeze doar evenimentul de anul viitor.

Informatia a fost facuta publica chiar de Tom Osborne, Chairman al celebrului eveniment anual. Si, evident, este legata de faptul ca la editia de anul acesta si-a pierdut viata Carlin Dunne.

Decesul favoritului

Acesta pilota un Ducati V4 Streetfighter, prototipul motocicletei care urmeaza sa fie lansata la EICMA. Spre finalul parcursului – un sfert de mila inainte de finis- care prevestea un nou record, totul s-a terminat. O denivelare care le-a dat batai de cap multora l-a facut sa piarda controlul bolidului. Care s-a oprit in prapastie.

Dunne avea la activ patru victorii aici, in 2011, 2012, 2013 si 2018. A detinut si recordul, batut in 2017 de catre Chris Fillmore. Era mare favorit la succes si dupa ce a fost cel mai rapid in antrenamente, avea cel mai bun timp dupa primele trei sectiuni.

Dunne este doar ultimul nume pe lista tragediilor din Cursa Norilor. Noua motociclisti si-au pierdut viata de-a lungul timpului in aceasta intrecere. Trei dintre ei de cand intregul traseu este asfaltat.

Se studiaza viabilitatea programului moto

Spuneam ca insusi omul din fruntea competitiei a adus vestea. Si spune ca s-a decis „sa se studieze viabilitatea pe termen lung a programului moto. In 2020, organizatorii vor strange date si vor analiza impactul pe care absenta motociclistilor o are”. Anuntand totodata ca o decizie pe termen lung se va lua pana la finele lui 2020.

Motocicletele au fost prezente la Pikes Peak International Hill Climb inca de la prima editie, derulata in 1916. Si la fiecare dintre ultimele 29. Este adevarat insa ca au la activ doar 41 dintre cele 97 de editii. Iar Osborne a stiut sa profite de acest amanunt. „Nu a fost un eveniment anual. Si este timpul sa privim la fiecare aspect al cursei, inclusiv al celei moto, si sa vedem ce trebuie sa se schimbe si ce nu”, a conchis acesta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.