Emil Nestor a castigat Cupa Mediasului, a sasea etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. El l-a devansat in topul general pe liderul la zi al sezonului, Lucien Hora.

Prima zi de recunoasteri si antrenamente cronometrate a fost dominata de ploaie. Iar din punct de vedere sportiv, de bulgarul Nikolay Zlatkov, cu al sau Audi S1 Quattro. Insa duminica a fost ziua lui Emil Nestor la Medias.

Pe primele doua urcari din recunoasteri, pilotul de pe Norma M20 FC a reusit sa duca stacheta la un timp de 1:27,482 pentru cei 3,05 kilometri parcursi. L-au urmat Zlatkov si Silviu Dumitrescu, singurii care au mai coborat sub 1:30.

Nestor, progres constant

In cele doua manse oficiale de concurs, Nestor a continuat sa isi imbunatateasca timpul. Iar pe ultima urcare a fost cronometrat cu un incredibil 1:25,636. Cu un timp total de 02:51,829, pilotul bucurestean l-a invins cu 2,806 secunde pe Lucien Hora. In plus, a fost cu 3,215 secunde mai rapid decat Silviu Dumitrescu.

Silviu si-a amintat, la urcarea pe podium, de victoria de rasunet inregistrata de bunicul sau. Marin Dumitrescu se impunea in anii ’60 pe acelasi traseu de concurs. „Mi-a povestit ca a avut o mana rupta atunci”, a povestit pilotul.

Dupa victoria de la Medias, Emil Nestor s-a apropiat de Lucien Hora in clasamentul Categoriei II. El are 101 puncte, cu 25 mai putine comparativ cu resiteanul. Silviu Dumitrescu este pe 3, cu 68 de puncte.

Leu este la 5 puncte de titlu

La Categoria I, Mihai Leu a obtinut o noua victorie. El este aproape sigur de primul sau titlu de campion national la viteza in coasta. Pe un Ferrari 458 Challenge, fostul campion la raliuri a obtinut al treilea timp in prima zi de la Medias. Duminica a urcat cele doua manse de concurs in 03:10,145.

A fost suficient pentru a-l depasi pe Calin Manitiu, principalul sau contracandidat la titlu. Diferenta la finalul cursei a fost de 3,765 secunde. In acest moment, Mihai Leu mai are nevoie de doar 5 puncte in urmatoarele trei etape pentru a fi sigur ca va deveni campionul Categoriei I, cea dedicata masinilor de productie.

Dupa sase runde, Leu are 143 de puncte, fiind urmat de Manitiu cu 88,5 puncte si de Eduard Cozma cu 65 de puncte.

La echipe, CB Rally Vest a bifat a patra victorie stagionala si conduce clasamentul sezonului 2019, cu 361,5 puncte. Pe doi se afla Rally Dream Team cu 263 de puncte si Auto Speed Team cu 173 de puncte.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop este programata pentru 31 august – 1 septembrie la Ranca.

Clasamente finale: Clasamente-finale-medias-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.