HunGarian Baja se va desfasura in perioada 9-11 august. Este editia a 16-a si pentru a 9-a data competitia este parte din Cupa Mondiala. Anul acesta este etapa a cincea in FIA World Cup for Cross Country Bajas, pentru ca forul mondial a despartit din nou intrecerile Cross Country si Baja.

Competitia a fost mutata la Várpalota, propunand noi probe creionate in zona militara si in pitorestile paduri Bakonyerdő. Si anunta un spectacol de exceptie in conditiile in care lupta pentru titlu se incinge.

Favoritii, pe lista de start

Rusii Vladimir Vasilyev si Konstantin Zhiltsov deschid lista de start la HunGarian Baja. Si au nevoie de un rezultat pozitiv pentru a face fata presiunii exercitate de Orlando Terranova. Vasilyev are patru puncte avans, iar pilotul Toyota Hilux Overdrive este inca in cautarea primului succes din acest an. De partea cealalta, Terranova si Ronnie Graue vin tare din spate. S-a impus in etapa a treia, in Italia, si a repetat apoi performanta in Spania. Iar acum, echipajul Mini John Cooper Works Rally si-ar dori sa faca si hat-trick-ul.

Locul trei este detinut de Jakub Przygonski si Timo Gottschalk. Polonezul are o victorie in 2019, in Dubai, dar in Ungaria a fost pe podium la ultimele editii. Iar acum, intr-o editie care propune cel mai lung traseu din istorie, vrea macar o performanta similara. Trebuie sa ramana aproape de cei care-l preced. Iar apoi, eventual, sa dea lovitura, in etapa viitoare, care se va desfasura la el acasa.

Alte echipaje de urmarit

Martin Prokop si Jan Tománek, cu al lor Ford Raptor, sunt si ei in lupta pentru primele locuri. Sunt la doua puncte de podium si spera sa schimbe situatia. La un succes se gandesc si compatriotii lor, Miroslav Zapletal si Marek Sykora. Castigatorul primelor doua runde din campionatul nostru de rally-raid are rezultate bune in Ungaria. Aici s-a impus in 2007 si, in plus, a mai fost pe podium in alte 7 ocazii.

In extrem de competitiva categorie T3 lista de start este deschisa de Michele Cinotto si Maurizio Dominella (Polaris). Cei doi ocupa prima pozitie si il vor avea drept principal rival pe Santiago Navarro. Acesta a ajuns la 4 puncte dupa ce s-a impus pe propriul teren luna trecuta. Locul 3 este ocupat, la o lungime distanta, de un alt pilot Can-Am, rusul Fedor Vorobyev. In fine, pe patru este un pilot din Qatar, Adel Abdulla, cel care, ca si ceilalti piloti amintiti, are deja la activ un succes in acest an.

Claudiu Barbu, la T2

Daca in intrecerea interna alearga cu Polaris, in Ungaria, Claudiu Barbu, de la Transcarpatic Rally Team, va merge cu o Navara. Si spune ca decizia a fost luata ca urmare a faptului ca acest model este mai potrivit traseului pe care il va avea de parcurs. Claudiu il va avea drept adversar pe liderul categoriei, Aldis Vilcans.

Traseu si program

Distanta totala: 793,92 km. Numar probe competitive: 5. Distanta probe competitive: 588,26 km

Vineri 9 august

9:00-13:00 Shakedown

16:45 Ceremonia de start

17:00 PS 1 – 7,18 km

Sambata 10 august

8:00 PS2 – 208,06 km

11:50 PS3 – 208, 06 km

Duminica 11 august

9:00 PS 4 – 82,48

10:05 PS 5 – 82,48

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.