Red Bull Romaniacs

Graham Jarvis si-a adjudecat prima zi de off-road la Red Bull Romaniacs 2019. Dupa prologul din centrul Sibiului, concurentii au infruntat miercuri, 31 iulie, traseele din Carpatii Meridionali.

Concurentii au rulat in zona care acum mai bine de 100 de ani a fost linia frontului in Primul Razboi Mondial. Britanicul Graham Jarvis s-a impus la clasa Gold, fiind urmat de Wade Young (Sherco, Africa de Sud) si Manuel Lettenbichler (KTM, Germania). Mani Gyenes a avut o zi foarte buna la Silver, ajungand pe trei dupa ce a pornit de pe locul 18. Astazi, 1 august, se concureaza in cea mai lunga zi din raliu – 151 km pentru clasa Gold.

Graham Jarvis, „Regele Carpatilor”, in mare forma

La cei 44 de ani ai sai, ”Regele Carpatilor”, cum este supranumit Graham Jarvis, a dovedit ca este intr-o forma desavarsita. El a luptat roata la roata cu mult mai tinerii sai adversari Manuel Lettenbichler, Wade Young si Alfredo Gomez. Britanicul este liderul clasamentului general si este determinat sa obtina titlul cu numarul 7.

Graham Jarvis #15 (Marea Britanie, Husqvarana): „A fost o zi mai usoara comparativ cu prima zi din editia trecuta. In realitate nu m-am distantat pe niciuna dintre sectiunile dificile. In schimb am avut un ritm bun pe durata intregului traseu. Nu am facut nicio greseala importanta si i-am prins din urma pe ceilalti chiar in prima parte a zilei. Urmeaza zile mai rapide, care nu sunt chiar pe stilul meu. Trebuie insa sa trec peste asta si sa dau tot.”

Young a recuperat

Wade Young, castigatorul editiei 2018 a Red Bull Romaniacs, a avut un prolog pe care doreste sa il uite. El a pornit de pe locul 8 in prima zi de off-road. A avut insa un ritm foarte bun si a terminat cu al doilea timp, cu 1 min si 12 secunde mai lent decat Jarvis, in pofida accidentarii pe care a suferit-o.

Graham Jarvis castiga prima zi de off-road la Romaniacs Wade-Young-_-RED-BULL-ROMANIACS_MIHAI-STETCU

Wade Young #1 (Aafrica de Sud, Sherco): ”Am avut un start prost astazi si m-am lovit la piciorul drept. Nu stiu inca cat este de grav, insa m-a durut toata ziua. Totusi am putut sa am un ritm sustinut pe aproape intreaga durata a zilei. Sunt fericit ca am recuperat din timpul pierdut la prolog si ca sunt pe locul 3 la general.”

Lettenbichler, pe 3 in prima zi de off-road, pe 2 la „general”

Pe locul trei in clasamentul primei zile de off-road si pe doi la general se afla Manuel Lettenbichler. Pilotul bavarez a cazut destul de rau chiar inainte de finis, insa a izbutit sa isi reintre repede in ritm si isi pastreaza sansele la titlu.

Graham Jarvis castiga prima zi de off-road la Romaniacs Manuel-Lettenbichler-Red-Bull-Romaniacs-2019-foto_Predrag_Vuckovic

Manuel Lettenbichler #2 (Germania, KTM): ”Nu a fost o zi rea, am avut un start bun. Am fost destul de rapid pe prima urcare. Astfel, am prins din urma cativa rideri care au luat startul inaintea mea. Billy Bolt este unul dintre ei. Asa ca am rulat in grupuri mici aproape toata ziua. A fost ca la o cursa de motocross. Unele dintre urcari au fost dure, dar nu extreme. Trebuie sa recunosc ca ma asteptam ca ziua sa fie mai grea. Am facut o mica greseala chiar inainte de finis si m-am lovit in ghidon, apoi a trebuit sa repar repede acceleratia. Ni s-a spus ca a doua zi va fi una rapida, asa ca ma astept sa fie foarte rapida.”

Gyenes a urcat pe 4 la „Silver”

Dintre riderii privati, de la clasa Gold, s-a facut remarcat cehul David Cyprian. Desi este foarte racit si a avut multe probleme cu respiratia de-a lungul zilei, a terminat cu al 6-lea timp. Astfel ca a devansat rideri precum Jonny Walker si Taddy Blazusiak, castigatorul prologului.

Emanuel Gyenes a aratat un ritm foarte bun, terminand ziua cu al treilea timp la clasa Silver. Satmareanul a pornit de pe locul 18, in urma timpului obtinut la Prolog. Acolo unde a avut ghinionul sa ii pice lantul intr-unul dintre obstacolele cu foarte multa piatra. La general se afla pe locul patru si spera sa obtina inca o clasare pe podium in cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Graham Jarvis castiga prima zi de off-road la Romaniacs Emanuel-Gyenes-Red-Bull-Romaniacs-2019_Attila-Szabo

Mani Gyenes #101 (Romania, Autonet Motorcycle Team): ”A fost un traseu tehnic, dar foarte uscat. Am avut o aderenta buna, nu am avut probleme pe urcari. Astazi, am avut in unele portiuni blocaje pe traseu. In cateva coborari am gasit multi rideri de la Bronze cazuti si nu am avut pe unde sa trec. A trebuit sa ii ajut, sa trag motorul, sa imi fac loc, asa ca am pierdut ceva timp. Dar sunt multumit de prima zi de off-road. Ziua a doua este mai lunga si ca distanta si ca timp pe care il vom petrece in sa, asa ca sper sa pot recupera.”

Rezultatele din ziua intai de off-road de la Red Bull Romaniacs 2019 sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.