eSports a luat si mai mult avant in acest an. La final de sezon pentru doua dintre competitiile de profil, organizatorii au decis sa sarbatoreasca impreuna succesele majore ale scenei de sim racing din Romania.

Recorduri de participare

Primavara aceasta a rescris recordurile de participare si de audienta in motorsportul virtual. Racing League Romania a ajuns la 280 de participanti de-a lungul sezonului al cincilea de curse pe circuit. In plus, a reusit sa atraga parteneri de calibru. Dar si sa ofere o expunere internationala si un fond de premiere considerabil.

Pasionatii de raliuri s-au reunit si au pus bazele unui concept unitar si puternic. Este vorba despre Romanian Rally League. O competitie care a avut cifre impresionante inca de la prima campanie. S-au consemnat 175 de inscrisi care s-au duelat la cele trei categorii.

Race of Champions by MINI, confruntare pe teren neutru

Protagonistii acestor sezoane recent incheiate pe circuite si pe probele speciale isi dau intalnire in aceasta duminica pe teren neutru. Se intrec pe asfalt si macadam, in reprize scurte si intense de adrenalina, in formatul de rallycross al Dirt Rally 2.0.

Traseele alese subliniaza locul de intersectie al disciplinelor. Este vorba despre acele etape din Campionatul Mondial de Rallycross ce se disputa pe circuite din Formula 1: Yas Marina, Silverstone si Circuit de Barcelona-Catalunya.

Dupa ce s-a concurat in ambele campionate cu legendarul BMW M3 E30, masina potrivita pentru Race of Champions vine tot din familia BMW Group. MINI Romania devine partener al evenimentului, urmand ca pilotii virtuali sa ruleze cu MINI Cooper SX1, un model cu tractiune integrala ce dezvolta o putere de 600CP la o greutate de 1225kg.

Formatul Race of Champions by MINI
  • Semifinala RLR – o mansa a 6 tururi in care vor fi prezenti primii 5 din ierarhia sezonului recent incheiat: campionul Cristian Berindea, Andrei Bechir, Victor Nicolae, Radu Dumitrescu si Alex Cascatau.
  • Semifinala RRL – o mansa a 6 tururi in care vor fi prezenti laureatii categoriilor H3 – Andrei Bangala, R5 – Alexandru Botos si Jancsi Soos, R2 – Octavian Bostan si Paul Lambrino
  • Finala – 3 manse a cate 6 tururi pe cele trei trasee de rallycross mentionate.

Competitia va fi transmisa in direct pe pagina de facebook MINI.
Totul despre RLR: https://www.bmw.ro/ro/topics/evenimente/racing-league-romania/bmw-esports.html
Totul despre RRL: https://rally.simrace.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.