Coronavirus afecteaza sportul mondial, iar motorsportul nu face exceptie de la regula. Biroul Executiv FRAS a luat si el decizii avand in vedere masurile dispuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Astfel, s-a decis amanarea tuturor competitiilor automobilistice de pe teritoriul Romaniei pana la 31 martie. Un calendar cu noile date de desfasurare va fi prezentat in urma consultarii cu organizatorii. Evident, in functie de evolutia situatiei, se vor lua noi masuri. Iar noi vi le vom prezenta imediat ce acestea sunt anuntate.

Competitii amanate 

Mai jos aveti o lista a competitiilor programate in aceasta perioada si amanate din pricina Coronavirus.

  • prima etapa din CNVC, de la Rasnov (28-29 martie) se amana cu o saptamana, pentru 4-5 aprilie.
  • etapa de Super Rally de la Galati, programata pe 3-4 aprilie, se amana pentru o data care va fi anuntata ulterior.
  • se amana, pentru o data care va fi anuntata ulterior, si prima etapa din cadrul CN de Drift. Aceasta era programata initial pe 25-26 aprilie, pe Aeroportul Baneasa.
  •  etapa joker din CNR, Raliul Bucovinei, programata pe 24-25 aprilie, va fi reprogramata. Noua perioada este 5-6 iunie, sub rezerva reanalizarii situatiei la finalul lunii aprilie.
  • Off-Road: Cupa Martisoare de Noroi (20-22.03) si Alba Off-Road Challenge (27-29.03)
  • Rally-Raid: Baja 400 (1-3 mai) reprogramata pentru 28-octombrie-1 noiembrie 2020.
Masuri obligatorii

Federatia stabileste urmatoarele masuri obligatorii, care se adauga la cerintele Caietului de sarcini pentru organizatorii de competitii din 2020:

  •  sa stabileasca legaturi directe cu autoritatile de sanatate publica locale si nationale, precum si cu furnizorul local de servicii de sanatate pentru eveniment.
  • evitarea aglomerarii de persoane si respectarea numarului maxim permis la eveniment. Se recomanda: esalonarea sosirilor, devierea plecarilor, minimizarea adunarii la instalatiile sanitare, ariile de distributie de alimente si apa, pastrarea de locuri libere intre participanti/spectatori.
  • in locatia evenimentului, trebuie sa existe suficiente provizii pentru personalul si participantii la eveniment, cum ar fi produse de dezinfectare a mainilor, care contin cel putin 60% alcool, prosoape si servetele de hartie, cosuri de gunoi.
  • stabilirea unor zone de izolare la fata locului pentru a proteja ceilalti participanti in cazul persoanelor care prezinta febra si alte simptome tipice ale infectiei cu COVID-19 in timpul evenimentului.
  • sa cunoasca unitatea medicala unde poate fi tratat orice participant al evenimentului care manifesta simptome asemanatoare COVID-19 si cum va fi transportat.
  • sa solicite participantilor inscrisi la eveniment sa nu participe daca au simptome tipice Coronavirus (infectie cu COVID-19).
  • sa fie in legatura cu directiile de sanatate publica si sa faciliteze schimbul de informatii despre toti participantii simptomati.

Licentierea si activitatea Comisiilor se desfasoara normal

Totodata, FRAS anunta ca „procesul de licentiere pentru acest sezon, precum si celelalte activitati din cadrul Comisiilor sportive isi continua cursul normal”. Desigur, activitatea se va desfasura astfel incat sa se evite orice probleme induse de Coronavirus.

BEX a hotarat instituirea unui grup de lucru insarcinat ca in cel mai scurt timp sa implementeze si sa demareze Campionatul National de Digital Motorsport. Acesta urmeaza sa fie dedicat in primul rand sportivilor inscrisi si licentiati in campionatele FRAS.

Sursa: FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.