Sebastien Loeb si-a prezentat, pe o plaja din Olanda, masina cu care va concura la editia de anul viitor a Raliului Dakar.

La competitia ce se va desfasura in premiera pe teritoriul unei singure tari, Peru, pilotul francez in varsta de 44 de ani se va afla la bordul unui Peugeot 3008 DKR.

Loeb, de noua ori castigator in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), va participa in calitate de pilot privat sustinut de Red Bull.

Prezentarea vehiculului cu care se va deplasa in Peru a avut loc pe plaja Scheveningen, din apropierea localitatii Haga.

Sebastien Loeb si-a prezentat masina cu care va concura la Raliul Dakar 2019 Sebastien-Loeb-3

Legendarul pilot francez a dezvaluit motivatia din spatele intrarii sale ca pilot privat, dupa ce fostii colegi au ales sa faca parte din echipa Mini.

„Cand m-am intors de la World RX din Statele Unite ale Americii n-am putut sa dorm din cauza jet lag-ului. Ma uitam pe retelele de socializare si am vazut un video al celor de la Mini pregatindu-se pentru Dakar si mi-am zis ca ar fi frumos sa particip si eu”, a dezvaluit Sebastien Loeb.

„La momentul respectiv nu banuiam ca Peugeot urma sa se retraga din WRX, asa ca voi avea cel putin o cursa in 2019. E tentant sa merg acolo fara presiune si asta ma motiveaza. A fi considerat un outsider nu mi s-a mai intamplat in cariera si imi place aceasta aventura. Ne ducem, inainte de toate, sa ne distram”, a adaugat pilotul francez.

Sebastien Loeb si-a prezentat masina cu care va concura la Raliul Dakar 2019 Sebastien-Loeb-2

Sebastien Loeb si copilotul sau, Daniel Elena, au participat la Raliul Dakar si in 2017, cand au terminat pe pozitia a doua, la doar 5 secunde in spatele echipajului format din Stephane Peterhansel si Jean-Paul Cottret.

Cea de-a 41-a editie a Raliului Dakar se va desfasura in perioada 6-18 ianuarie 2019, pe teritorului statului Peru. Startul se va da in capitala Lima, acolo unde va avea loc si finisul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.