Lucas Barron va scrie istorie duminica la startul editiei din 2019 a Raliului Dakar.

Sud-americanul in varsta de 25 de ani va deveni primul pilot din istorie cu sindromul Down care va participa la competitia ce anul acesta se va desfasura in Peru, scrie AFP.

Lucas Barron va fi copilot pentru tatal sau Jacques in cel mai dificil raliu din lume, care se va intinde pe 3.000 de kilometri, dintre care 70% vor fi pe nisip, timp de 10 zile.

„Scopul nostru e sa terminam cursa. Cred ca va fi usor pentru ca stim traseul”, a declarat increzator Lucas Barron.

Barron, care s-a antrenat timp de un an si jumatate alaturi de tatal sau, va concura pe unul dintre cele 500 de vehicule care vor lua parte la Raliul Dakar 2019.

Va lua parte la categoria UTV pentru buggy-uri 4×4, o categorie ce a fost adaugata incepand cu anul 2017.

Nascut la Lima, Barron a fost mereu pasionat de sport, in ciuda bolii de care sufera, participand la inot, fotbal, ciclism si chiar surf.

Se declara pregatit sa treaca peste dunele de nisip si va asigura si asistenta mecanica pentru tatal sau: „O sa-l ajut la problemele de la motor, cauciucuri si tot ce tine de drum”.

Sindromul Down poate provoca dizabilitati intelectuale pe tot parcursul vietii si intarzieri de dezolvare, insa cei cu aceasta conditie pot avea o viata implinita.

Tatal lui Lucas Barron, Jacques, un inginer in varsta de 55 de ani, a declarat pentru AFP ca organizatorii Raliului Dakar n-au avut nici-o problema cu participarea fiului sau.

„Lucas are deja licenta Federatiei Internationale de Automobilism pentru a participa la Dakar. Fiul meu nu se teme de nimic si e pregatit sa infrunte orice problema”, a declarat Jacques Barron.

In luna septembrie a anului trecut, Lucas Barron a participat imrepuna cu tatal sau la cursa Desafio Inca, pentru a se pregati pentru Raliul Dakar, iar cei doi au incheiat pe pozitia a 7-a.

Raliul Dakar se va desfasura in Peru, in perioada 6-17 ianuarie.

Sursa foto: AFP

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here