Echipa Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing a avut parte de o performanta consistenta la etapa a treia a World Enduro Super Series – Trèfle Lozérien AMV din Franta. Cu cea de-a treia oprire a seriei de disciplina mixta care s-a manifestat incitant la Erzbergrodeo, riderii au trecut de la Hard Enduro la Clasic Enduro. Castigatorul primei runde, Billy Bolt, isi mentine pozitia pe locul trei in clasamentul campionatului, in timp ce castigatorul rundei a 2-a, Graham Jarvis, ocupa al patrulea loc.

Avand loc in decursul a trei zile, Trèfle Lozérien AMV este cel mai important Enduro clasic din Franta si datorita testelor sale speciale, acoperite cu iarba provocatoare, este un eveniment unic pentru specialisti. Hotarat sa colecteze maximum posibil de puncte, trio-ul Husqvarna format din Colton Haaker, Billy Bolt si Graham Jarvis s-au descurcat bine in ciuda lipsei de familiarizare cu conditiile.

Obtinand cel mai bun rezultat al echipei: 17 din 600, Haaker a performat puternic in debutul sau Classic Enduro. Incheind ziua de deschidere a cursei chiar in afara primilor 20, a inceput sa-si imbunatateasca ritmul in timp ce evenimentul a progresat. Mergand pana la pozitia a 17-a in ziua a doua, el a sustinut-o cu pozitia 15 in a treia zi pentru a obtine un rezultat final pe pozitia 17.

Pentru Bolt, evenimentul sau a inceput puternic cu pozitia 18 in prima zi. In ciuda eforturilor de a-si gasi ritmul in a doua zi, riderul britanic a terminat pe locul 21. Incercand sa recupereze timpul in a treia zi, riderul de 20 de ani a impresionat cu cel de-al 11-lea cel mai rapid timp al celui de-al doilea test special. In mod frustrat, o problema tehnica l-a costat foarte mult timp si, in cele din urma, l-a retrogradat pe locul 38 intr-o situatie nefericita. Cu toate acestea, Bolt se afla pe locul trei in clasamentul WESS.

Castigatorul celei de-a doua runde WESS – Erzbergrodeo – Graham Jarvis stia ca formatul Classic Enduro la runda a treia ar fi departe de ceea ce era obisnuit. In ciuda faptului ca nu a luat parte la un eveniment traditional de tip enduro ‘timecard’ timp de multi ani, si cu putin timp pentru a se recupera dupa cursa de la Erzberg, Jarvis a inceput Trèfle Lozérien AMV cu mintea deschisa si sperand la cat mai bine. Plecand tare la fiecare test special si ajustarea la viteze mari, a asigurat un ritm bun pe tot parcursul pentru a inregistra pozitia 44 intr-un top 50. In acest fel, el si-a mentinut pozitia de top in clasamentul WESS.

Pilotii Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing isi mentin pozitiile in top 5 in campionatul WESS Billy-Bolt-Rockstar-Energy-Husqvarna-Factory-RacingSeria Mondiala Super Enduro continua cu turul patru la Romaniacs, in Romania, in zilele de 24-28 iulie.

Colton Haaker: „Fiind primul meu Enduro clasic, a fost o experienta cu totul noua pentru mine. Cred ca sunt un rider ce se adapteaza usor si care poate sa concureze la Hard Enduro, SuperEnduro si Motocross, dar testele speciale cu iarba alunecoasa sunt atat de unice si ceva ce nu am mai experimentat pana acum. Mi-a trebuit mult timp sa ma adaptez la acel nou mod de a pilota o motocicleta. Ziua a treia a fost, probabil, cea mai buna performanta pe masura ce schimba ordinea de pornire si asta insemna ca cei din top au avut o linie pe care sa o urmeze in teste. Eram mai confortabil cu sectiunile de pamant decat cu iarba proaspata. Dar in ansamblu mi-a placut foarte mult experienta si am fost scos din zona mea de confort. Formatul Clasic Enduro este cool si mi-ar placea sa pilotez mai mult in acest format. Toata lumea a spus ca, in general, al 17-lea loc impotriva unor rideri foarte specializati in acest tip de competitie este plin de satisfactii. ”

Billy Bolt: „A fost un weekend distractiv si, cu siguranta, foarte diferit de Erzbergrodeo de weekendul trecut. Am facut cateva curse clasice Enduro in pregatirea pentru Trèfle Lozérien, dar aceasta cursa este foarte unica in ceea ce priveste testele alunecoase si pline de iarba. Am fost bucuros de pilotarea mea in prima zi, dar am avut probleme in a doua zi sa gasesc un ritm decent si astfel am scapat un pic de timp. Am recuperat bine in a treia zi, dar am avut o mica problema tehnica si am pierdut o multime de locuri. Acum astept cu nerabdare sa ma intorc in modul Hard Enduro si sa ma pregatesc pentru Romaniacs in iulie „.

Graham Jarvis: „Cu aceasta cursa venita la cateva zile dupa Erzbergrodeo, am stiut intotdeauna ca va fi dificil. Castigand Erzberg a luat mult din mine, atat in ceea ce priveste pregatirea, cat si cursa in sine. Nici eu nu concurasem la Classic Enduro de mai multi ani si trebuia sa ma reobisnuiesc cu anumite lucruri. In ciuda unor mici accidente, nu au existat drame majore si, desi mi-ar placea un rezultat mai bun, sunt destul de multumit – intotdeauna am stiut ca ar fi dificil sa ma descurc bine aici. Romaniacs este pe urmatoarea pe lista si, desigur, scopul este sa mergem acolo si sa castigam. ”

Pilotii Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing isi mentin pozitiile in top 5 in campionatul WESS Graham-Jarvis-Rockstar-Energy-Husqvarna-Factory-RacingRezultate: WESS Round 3 – Trèfle Lozérien AMV Clasament general

1. Loic Larrieu (Yamaha) 51:05.319
2. Theo Espinasse (Sherco) 51:16.117
3. Josep Garcia (KTM) 51:16.819
4. Emmanuel Albepart (Yamaha) 51:18.943
5. Julien Gauthier (Yamaha) 51:21.246
6. Johnny Aubert (Gas Gas) 51:39.191

17. Colton Haaker (Husqvarna) 53:28.102
38. Billy Bolt (Husqvarna) 56:05.342
44. Graham Jarvis (Husqvarna) 56:33.811

Clasamente provizorii – World Enduro Super Series (Dupa Runda 3)

1. Jonny Walker (KTM) 2130 puncte
2. Manni Lettenbichler (KTM) 1865 puncte
3. Billy Bolt (Husqvarna) 1830 puncte
4. Graham Jarvis (Husqvarna) 1818 puncte
5. Taddy Blazusiak (KTM) 1445 puncte
6. Josep Garcia (KTM) 1425 puncte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.