X7 Pickup nu este o utopie. Exista deja un proiect in acest sens care a fost pus in practica. Ca unicat. Mai precis show car pentru BMW Motorrad Days.

Oficialii companiei spun ca nu va exista un model de serie. Dar, pe de alta parte, acest X7 pick-up este omologat si poate circula pe drumurile publice. Iar daca fanii marcii o sa aiba un feedback pozitiv nu am putea afla ca BMW isi pune mintea si intra in acest segment? Nu am putea vorbi despre o surpriza. Mercedes-Benz si-a facut deja loc aici, iar pentru constructorii Premium si de lux este urmatoarea destinatie. Caci, deja, au explorat si exploatat la maximum cresterea interesului din segmentul SUV.

X7 Pickup, conversie realizata de stagiarii BMW Group

X7 Pickup este o conversie unica realizata de stagiarii profesionali ai BMW Group. Acestia au colaborat cu diviziile de Constructie a Conceptelor de Vehicule si Tehnologie a Modelului de la uzina BMW din München. Pentru realizarea acestui proiect, baza a reprezentat-o versiunea xDrive40i (3.0 litri benzina cu 340 CP) a celui mai mare SUV al marcii. Modelul poate acomoda pana la cinci persoane, intr-o ambianta Premium.

Zona cargo beneficiaza de finisare sofisticata din lemn de tec, prelucrat manual. Si a fost „asortata” cu culoarea BMW Individual Tanzanite Blue metalizat. O finisare albastru marin exclusiva, cu profunzime suplimentara cand este expusa la lumina soarelui. Trimitere clara catre sporturile nautice, si care creeaza un aspect sofisticat.

Gandit pentru aventuri speciale

Lungimea spatiului de incarcare are 140 de centimetri cu bena inchisa, respectiv 200 cu bena deschisa. Iar gratie utilizarii CFRP pentru acoperis, usile si capota spate, masa modelului este cu 200 de kilograme mai mic fata de cel al SUV-ului. Si aceasta desi caroseria creste cu 10 centimetri.

Suspensia pneumatica pe doua niveluri, cu inaltimea ajustabila, si numeroasele detalii de echipare de clasa transforma BMW X7 Pickup intr-un model ideal pentru o utilizare cotidiana diversa. Ba chiar mai mult. De altfel, BMW ni-l prezinta transportand un BMW F 850 GS, o motocicleta reprezentativa din segmentul adventure. Un semn clar ca poti visa la aventura in cele mai indepartate si spectaculoase drumuri off-road ale mapamondului.

Stagiarii au „salvat” un X7

Povestea proiectului este foarte interesanta. Echipa a fost compusa de catre cei 12 stagiari din departamentele de caroserii si mecanica automobilului. In conformitate cu strategia de dezvoltare durabila a marcii BMW, un automobil intors din teste a format baza conceptului pe care stagiarii l-au salvat, prin urmare, de la a fi dezmembrat.

Stagiarii au avut libertatea de a decide conceptul si implementarea, dar au trebuit sa renunte la asistenta suplimentara acordata in mod obisnuit in constructia unui concept. Rezultatul final coerent ofera stagiarilor si mai multe motive de mandrie cu privire la proiectul lor de pregatire practica. Visul lor: sa conduca BMW X7 Pick-up dupa premiera sau chiar sa-l duca intr-o excursie la munte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.