Volvo XC40 se pregateste de electrificare. Sunt disponibile primele informatii despre variantele plug-in hybrid. Versiunea electrica urmeaza sa apara pana la finalul anului.

Despre motorizarile plug-in hybrid s-a vorbit inca din februarie. La momentul respectiv, fara detalii despre T4 Twin-Engine si T5 Twin-Engine. Acum, pe site-ul oficial, avem deja fisa tehnica a variantei din urma. Motor pe benzina 1.5 cu trei cilindri si 180 CP, plus unul electric de 60 kW (82 CP). Suficient pentru un sprint 0-100 km/h in 7,3 secunde. Viteza maxima este de 205 km/h.

Totodata, bateria Li-Ion are 9.7 kWh. Autonomia estimata este de 40-50 km (WLTP), insa nu exista si date oficiale. Stim insa ca pentru o incarcare completa, in functie de capacitatea statiei, este nevoie de un interval intre doua ore si jumatate si sapte.

Datele pentru T4 Twin-Engine sunt asteptate in perioada urmatoare. Alaturi de preturile de comercializare.

Volvo XC40 electric se va vinde din 2020

Cealalta veste vine de la Automotive News. Versiunea electrica ar urma sa fie prezentata pana la finalul anului, iar comercializarea sa va debuta in 2020.

Datele tehnice nu sunt disponibile inca. Automotive News precizeaza insa ca varianta electrica a lui XC40 va utiliza platforma Compact Modular Arhitecture (CMA) care sta la baza lui Polestar 2. Reamintim, este primul model electric al brandului de performanta care-i apartine lui Volvo.

Compania si-a propus ca pana in 2025 jumatate din volumul de vanzari sa fie reprezentat de masinile electrice. In plus, variantele PHEV ar urma sa urce de la 10-15% din total pana la 25 de procente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.