Tiguan, modelul SUV al celor de la Volkswagen, are un viitor sportiv. Si nu ne referim doar la varianta R a actualei generatii, ci si cum va arata cea viitoare.

Daca vorbim despre viitorul apropiat, evident, noutatea asteptata este versiune de performanta Tiguan R. A fost surprinsa deja in teste si exista deja specualtii privind platforma tehnica. Aceasta ar urma sa fie imprumutata de la T-Roc R. Ceea ce inseamna  ca va utiliza un 2.0 TSI care propune 300 CP si un cuplu de 400 Nm.

Mai sportiv si cu alura coupe

In ceea ce priveste generatia viitoare, Auto Express ne-a oferit imagini realizate pe baza informatiilor pe care le detin. Si descperim ca nu vom mai avea un Tiguan robust si cu design „unghiular”, ci unul mai sportiv.

Volkswagen Tiguan are un viitor sportiv Tiguan-2

Caroseria se va apropia de cea a coupe-urilor, cu acoperis plonjat. Remarcam si detaliile sculpturale, insertiile din plastic negru pe praguri si arcuri. Plus o grila de radiator mai ingusta si prize de aer mai ample. Blocurile optice full LED preiau din noua linie folosita la modelele electrice ID. Iar stopurile, tot LED, sunt interconectate.

Volkswagen Tiguan are un viitor sportiv Tiguan-1

Despre interior nu exista prea multe date. Timp mai este insa suficient. Sunt insa zvonuri ca noul Tiguan va beneficia de sistem autonom de nivel 3 sau superior. In plus, modificarile externe nu reduc nici habitabilitatea si nici volumul portbagajului, care este acum de 470 litri.

Versiune imbunatatita a platformei MQB

Jurnalistii britanici vorbesc despre folosirea unei versiuni imbunatatite a platformei MQB. Ca si despre faptul ca va prelua dintre versiunile de propulsie ale lui Golf 8, care urmeaza sa apara inainte de finalul anului.

Aceasta inseamna ca toate motorizarile ar include sisteme de 48 de volti care ofera suport in primele secunde de accelerare de pe loc. In plus, ar trebui sa existe doua variante PHEV, de circa 173 si 253 CP. Gama de propulsoare include unitati cu 3 si 4 cilindri si volume intre 1.0 si 2.0 litri. Transmisiile disponibile, sustin britanicii, includ variante manuale cu 6 rapoarte, si DSG cu 7 si 8 trepte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.