Volvo Cars si Uber au prezentat prima masina pregatita pentru deplasare autonoma. Evident, un SUV, XC90, dotat cu sistemul de deplasare autonoma al Uber. Un model capabil sa circule fara interventia soferului.

Modelul reprezinta un pas inainte in colaborarea strategica dintre cele doua companii. Uber si Volvo Cars au semnat un paeteneriat inca din 2016 si au dezvoltat mai multe prototipuri. Potrivit constructorului, pana la jumatatea deceniului viitor, o treime din vanzarile Volvo Cars vor fi vehicule complet autonome.

SUV Volvo autonom dezvoltat in colaborare cu Uber Volvo-Uber-2-1024x769

Volvo XC90, caracteristici importante de siguranta

Modelul XC90 este echipat cu caracteristici importante de siguranta. Acestea permit Uber sa-si instaleze cu usurinta propriul sistem de rulare autonoma. Si, in egala masura, ofera perspectiva viitoarei integrari a masinilor autonome in reteaua Uber ca serviciu de ridesharing autonom.

Autovehiculul autonom Volvo Cars este dotat cu mai multe sisteme de back-up pentru functiile de franare si directie. In plus, exista si un back-up al bateriei. In eventualitatea in care oricare dintre sistemele primare s-ar defecta, aceste sisteme sunt proiectate sa opreasca imediat masina. Pe langa aceste sisteme de back-up, modelul este dotat cu o serie de senzori. Acestia sunt proiectati pentru sistemul de conducere autonoma pentru a manevra vehicului in siguranta in mediu urban.

Nu mai este nevoie de supraveghere

Potrivit oficialilor celor doua companii, atunci cand va fi conectat la platforma Volvo, sistemul de conducere autonoma al Uber ar putea permite efectuarea de ridesharing autonom. Ceea ce inseamna ca nu o sa mai fie nevoie de un angajat Uber care sa opereze si sa supravegheze vehiculul.

Autovehiculul de productie prezentat astazi face parte din acordul comercial dintre Volvo cars si Uber incheiat in 2016 pentru livrarea a zeci de mii de masini pregatite de rulare autonoma in viitorii ani.

Planuri pentru 2020

Volvo Cars intentioneaza sa foloseasca un concept similar de vehicul pentru introducerea viitoarelor masini cu conducere autonoma la inceputul deceniului 2020. Aceste tehnologii, care vor fi introduse pe noua generatie de modele Volvo bazate pe arhitectura SPA2, vor include caracteristici menite sa permita conducere autonoma nesupervizata in zone clar delimitate cum ar fi autostrazi si sosele de centura.

Potrivit Volvo Cars, conducerea autonoma poate genera potentiale beneficii de siguranta rutiera pentru intreaga societate atunci cand toate autovehiculele vor fi autonome. Pana se va ajunge in acest punct, tehnologia le poate oferi clientilor o experienta de condus mai buna, prin eliminarea manevrelor obositoare de oprire si pornire in conditii de trafic aglomerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.